X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Sentrum – Ålesund

Nedre Strandgate 43A

Ålesund-Sentrum – Ålesund

Nedre Strandgate 43A

Prisantydning
2.750.000
Primærrom
70m²
Bruksareal
74m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner
92 80 63 19
Salgsoppgave
7.8 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
5.1 / 10
Naboskapet
Høflige
5.6 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Skutvika
558360
Ålesund
4719921310

René Skarmyr

Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0215

Eier

Kurt Åge Leine

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 200 Bnr. 394 Snr. 15 i Ålesund kommune

Etasje

2

Byggeår

2016

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 81 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 956 kvm

Forretningsfører

Spjelkavik Regnskapskontor AS

Nedre Strandgate 43A

Dette er en stilren og lekker selveierleilighet med sentral beliggenhet i Nedre Strandgate. Herfra er det kort vei til Ålesund sentrum, og samtidig kort vei til utmerket turterreng, samt gangavstand til både barneskole og barnehage. Det medfølger egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Leiligheten ligger i 2.etasje og holder gjennomgående god standard. Fargevalget er lyst og moderne, og planløsningen god med effektiv utnyttelse av arealet. Romslig åpen stue/kjøkken-løsning og store vindusflater som gir gode lysforhold inne. Kjøkkeninnredningen er fra HTH med integrerte hvitevarer og rikelig med skap- og skuffeplass. Romslig, helfliset bad/vaskerom, innvendig bod, samt to fine soverom og et disponibelt rom.

Det medfølger bod i 1.etasje, samt fast plass i felles garasjeanlegg.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde, med kort gangavstand til Ålesund Sentrum. Fra eiendommen er det kort vei til kolonialbutikker, treningssenter, alle sentrumsfunksjoner og flotte turområder.

Det er cirka 400 meter til fine og naturskjønne turområde på Storhaugen. Videre er det cirka 1 km til Byparken, som er et godt utgangspunkt for varierte turer på naturstier. Her er det også lekepark for de minste. Fra Byparken kan du ta de 418 trappetrinnene til Fjellstua, eller følge Borgenes Veg til Gangstøvika eller Siemen. Fra leiligheten er det fem minutter med bil til foten av det kjente landemerket Sukkertoppen, som byr på storslagen panoramautsikt over byen. Turen er enkel/ middels og Sukkertoppen er ett yndet utfartssted både for fastboende og turister.

Området byr også på gode treningsmuligheter innendørs. Det er rundt 200 meter til Pulssenteret ved Tinghuset. I tillegg ligger Mudo Ålesund cirka 600 meter fra eiendommen. Stamina HOT Ålesund ligger cirka 1 km mot øst.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandlen kan gjøres ved blant annet Kiwi og Rema 1000, bare 2-300 meter fra eiendommen. Er det ønskelig med et ytterligere servicetilbud finnes dette like ved. Kremmergaarden og Ålesund storsenter danner grunnlaget for det meste en ønsker seg av servicetilbud. Her er det apotek, vinmonopol, dagligvarekjeder, klesbutikker, bokhandel, såvel som et godt utvalg av spisesteder. Videre er det cirka 15 minutter med bil til Moa.

Ålesund sentrum har en rekke gode spisesteder å by på. 500 meter fra leiligheten ligger Anno, Maki og Sjøbua som med sine varierte menyer og spennende smaker danner det et godt utgangspunkt for kos og hygge på sene sommerkvelder. Videre kan XL Diner, Kabb og Zuuma trekkes frem som eminente kulinariske valg.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Nærmeste busstopp ligger cirka 200 meter fra eiendommen. Fra Rutebilstasjonen er buss- og båttilbudet godt, med ekspressrute til Moa, båttilbud til Langevåg, flybuss til Vigra og mindre ruter innenfor byens grenser.

Eiendommen ligger bare 300 meter fra Aspøy barneskole. Nærmeste ungdomsskole er Skarbøvik ungdomsskole, cirka 2,7 km fra eiendommen. Det er kort vei til Latinskolen, som har et godt utvalg av studiespesialiserende linjer, såvel som idrettslinje og CREO-linje. Storhaugen barnehage ligger 400 meter fra eiendommen i rolige omgivelser, like ved Storhaugen.

Bygninger

På tomten er det oppført et leilighetsbygg med 34 selveierleiligheter, men atrium i midten. Leiligheten ligger i 2.etasje, og er nordvendt mot Nedre Strandgate. Området forøvrig består hovedsakelig av leiligheter og forretninger.

Byggemåte

Info fra vedlagt verdi- og lånetakst. Bygget er oppført i bærende konstruksjoner med støpt betong yttervegger og etasjeskillere. Det er observert himling med elementdekke i parkeringskjeller. Yttertaket antas å være tekket med pvc takfolie e.l. Yttervegger med malt strukturert overflate. Åpent atrium i midten av bygget med støpte svalganger og midtparti med terrassebord. Ståltrapper med rekkverk i bygget. Vinduer i leiligheten med to-lags energiglass, utvendig vedlikeholdsfrie. To brannklassifiserte vinduer på soverom mot atrium. På innsiden er det to luftedører. Farget glatt ytterdør. Døren er brann- og lydklassifisert

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 81 kvm

2.Etasje: Bta: 81 kvm, Bra: 74 kvm, P-rom: 70 kvm, S-rom: 4 kvm

Gitterbod: Bta: 6 kvm, Bra: 5 kvm, S-rom: 5 kvm.

Innhold

2.Etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom, bod og teknisk rom for ventilasjonsanlegg.

Gitterbod i 1.etasje og egen biloppstillingsplass i felles parkeringsanlegg.

Standard

Leiligheten fra 2016 holder gjennomgående god standard på innredninger og overflater. Den har en god planløsning, med god takhøyde og store, luftige rom. Fargevalgene er lyse og moderne, og store vindusflater gir mye naturlig lys inne.

Stor åpen stue/kjøkkenløsning, med eikeparkett og malte flater på vegg, samt gipshimling. Her er det god plass til både sofakrok med tilhørende møblement og spisebord. Delikat kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer i åpen løsning mot stuen. Innredningen har hvite glatte fronter og laminat benkeplate med underlimt vaskekum og induskjonsplatetopp. Av annet utstyr medfølger integrert komfyr, oppvaskmaskin, samt integrert kjøl- og fryseskap. Det er også montert kjøkkenventilator over kokesonen.

Badet er romslig og har flislagte overflater, varmekabler i gulv og spotter i himling. Rommet har speil med overbelysning, servantinnredning og vegghengt toalett, samt dusjhjørne med glassdører. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i rommet.

Leiligheten har to soverom, begge er av god størrelse. Soverommene er malt i behagelige farger og har god plass til ønsket sengestørrelse og garderobeløsning. På hovedsoverommet er det en stor og praktisk garderobeskap med fire dører. Også på begge soverommene er det er eikeparkett på gulv.

Innvendige gulvflater er belagt med eikeparkett. Flis på bad. Innvendige vegger er overflatebehandlet med malte flater og flis. Himlinger er kledd med malte gipshimlinger. Doria hvite, glatte innerdører i leiligheten, samt en skyvedør til det ene soverommet.

Utstyr

- Garderobeskap med fire dører på hovedsoverommet.
- Fordelerskap med rør i rør opplegg.
- Villavent balansert ventilasjonsanlegg.
- Montert sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter, og overbelastningsvern.
- Ledspotter m/dimming på badet.
- Sprinkelanlegg (synlige sprinklerhoder).
- Brannslukningsapparat og røykvarsler.
- Dørcalling med døråpner.
- Nøkkelsystem som går til alle dører for adkomst til ytterdør, garasjeanlegg, bod etc.

Oppvarming

Oppvarming i leiligheten med fjernvarme, med to radiatorer på stuen og gulvvarme på badet. Ellers er det elektrisk oppvarming i leiligheten.

Parkering / Garasje

Leiligheten disponerer egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i nabobygget mot vest (Nedre Strandgate 45).

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten støter mot Nedre Strandgate med støpte fortau mot nord, og mot Aspevågen syd. Innkjørsel til parkeringshuset fra Nedre Strandgate.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Erklæring tinglyst 11.12.1969 med dagboknr 5130-4/58 - Bestemmelse om bebyggelse.
Erklæring tinglyst 14.11.2002 med dagboknr 15230-3/58 - Best. om adkomstrett.
Erklæring tinglyst 25.01.2016 med dagboknr 67091-2/200 - Erklæring/avtale.
Erklæring tinglyst 03.02.2016 med dagboknr 97176-1/200 - Seksjonering.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for leilighetsbygget, datert 14.06.2016.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 730 363,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 337 162,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i kommuneplan for sentrumsformål - med bestemmelser, datert 09.03.2017.

Ihht. detaljregulering av Skutvika, er det varslet om oppstart av arbeid av Skutvika på Aspøya i Ålesund kommune. Området er avsatt til boligformål, friområde(bypark) og sentrumsformål.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Bølgen Atrium består av 34 selveierleiligheter. Regnskapet for 2017 viser et overskudd på kr 116 038,- og disponible midler kr 766 669,-

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 736,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Bygningsforsikring, kommunale avgifter, vaktmester, TV/internett og fjernvarme.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca. kr. 600,- pr mnd.
Kommunale avgifter Inkludert i fellesutgifter.
Forsikring i / IF Skadeforsikring (polisenummer SP1189058)
Eiendomsskatt: Eiendommen har fritak fra eiendomsskatt til i 2019. Det er fritak det året det gis ferdigattest / brukstillatelse og i de to påfølgende årene.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takst.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.16 900)
Visninger (Kr.3 900)
Meglerprovisjon (Kr.49 050)
Oppgjørskostnad (Kr.5 970)
Kommunale opplysninger (Kr.3 186)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Tilretteleggingshonorar (Kr.9 900)
Totalt kr. (Kr.89 431)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr .....