X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Sentrum – Ålesund

Aspegata 19c

Ålesund-Sentrum – Ålesund

Aspegata 19c

Prisantydning
2.400.000
Fellesgjeld
53.264,-
Primærrom
65m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF
92 26 01 25
Salgsoppgave
8.2 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
6.1 / 10
Naboskapet
Høflige
6.8 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Storhaugen
682421
Ålesund
4719921310

Helene Sætre

Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Sentralt beliggende andelsleilighet i borettslag med kun 5-10 min i gangavstand fra Ålesund sentrum og alle fasilitetene sentrum har å by på. Blokken ligger rett vest for Aspøyskolen . Ungdomsskole i Skarbøvika. Friområde på Storhaugen hvor det også er barnehage.

I sentrum finner man Kremmergaarden og Ålesund storsenter, som kan by på apotek, vinmonopol, klesbutikker og ypperlige spisesteder. Ålesund sentrum har også barer, velværesenter, tilbud innen kultur og fritid, treningssenter, trafikkterminal med by- og flybuss, banker, hoteller og en stor del attraktive nisjebutikker.

Fra Ålesund rutebilstasjon går bussene til Moa med ekspressrute, såvel som via Borgundvegen og Lerstadvegen. Her går det også flybuss og båt til Langevåg. Ved å benytte seg av bil tar det cirka 15 minutter til Moa og 15-20 minutter til Ålesund Lufthavn Vigra.

Området for øvrig er bebygd med bygårder og leiligheter.

Bygninger

På eiendommen er oppført boligblokk med 40 leiligheter fordelt på 4 etasjer samt en underetasje med boder etc. Den takserte leiligheten ligger i 4.etasje. Området for øvrig er bebygd med eneboliger, flermannsboliger, og Aspøyskolen like øst for blokken. Ålesund kirke ligger like syd for eiendommen.

Byggemåte

Boligblokken er fundamentert med betongsåler på fast grunn/fyllmasser. Det er støpte grunnmurer og yttervegger er oppført med bærende konstruksjoner/skillevegger i armert betong. Yttervegger på fasade er i bindingsverk og utvendig kledd med fasadeplater/steniplater. Yttertak i Flat tak-konstruksjon som antas er tekket med takpapp.

Støpte trapper i fellesgang med terrazzo. Malt overflater i trapperommet. Etasjeskillere av betong i blokken.

Vinduer er av to-lags isolerglass med PVC vedlikeholdsfrie karmer. Vinduer og balkongdør ble skiftet i 2003/2004. Brann og lydklassifisert ytterdør til leiligheten. Innglasset balkong på 11 kvm med støpt flislagt dekke. Over flis er det lagt små treplater og filtteppe. Det er installert dobbelkontakt.

Hvite formpressede innerdører. Peisovn med farget glass/omramming i stuen. Farget glassplate på gulv foran ildsted. Sprukket bunnplate på ildstedet, tilstandsgrad to. Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på overflater/innredninger.

Lagerbod med støpt gulv/himling. Systemvegger av tresonittplater på ene betongvegg. Opplagt lys/ kontakt. Veggventil.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 65 kvm

4. Etasje: Bra: 76 kvm, P-rom: 65 kvm, S-rom: 11 kvm.

Lagerbod: Bra: 7 kvm, S-rom: 7 kvm.

Innhold

4. etasje: Entré/gang, to soverom, bad/vaskerom og åpen stue-/kjøkkenløsning.

Lagerbod i underetasjen.

Standard

Lys og innbydende leilighet med flott utsikt mot Giske, Valderøya, Godøya og Vigra. Her har man kveldssolen og får nyte de vakre solnedgangene. Leiligheten har to soverom, kombinert bad og vaskerom og åpen stue/kjøkkenløsning med balkongdør ut til innglasset balkong på ca. 11 kvm.

Lys og velholdt kjøkkeninnredning med profilerte fronter med mosaikkfliser over laminat benkeplate. Det er to overskap som har frostet glassdører samt glasshyller. Det er installert ett karusellskap. Integrerte induksjonstopp, stekeovn, micro, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Uttrekkbar kjøkkenventilator. Det er spotter under overskap. Kjøkkeninnredning ble skiftet i 2009.

Det er åpent mellom kjøkken og stue og det er gode møbleringsmuligheter. Like ved kjøkkenet er det naturlig plassering av spisebord med flott utsikt utover fjorden. Stuen er lys og romslig og gjør godt av de store vindusflatene som slipper inn godt med naturlig lys. Det er montert peis med farget glass/omramming i stuen. Det er balkongdør fra stuen ut til balkongen. Den er romslig og har gode møbleringsmuligheter. Det er lagt fliser på gulv, og over er det lagt små treheller og filtteppe.

I entréen er det montert inn en to dørs skyvedørsgarderobe med speildører. I tillegg har man knagger å henge jakker og diverse. Det er montert porttelefon.

Helfliset bad med servantinnredning, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Servantinnredningen har tre skap og en skuff med glatte fronter. Det er helstøpt kompositt servant med ett overskap, speil og lys ovenfor. Det er skap over vaskemaskinen og ett høyskap med frostet glassdør. Dusjkabinettet ble skiftet i 2010. Badet ble oppusset i 2001.

På hovedsoverommet har man god plass til ønsket sengestørrelse. Her er det montert en todørs skyvedørsgarderobe med to speildører. Fra soverommene er det utsikt mot Sulafjellet. Det andre soverommet har plass til en enkel seng. Her har man tilkomst til både bad og hovedsoverom. Soverommet har blitt brukt til kontor og gjesterom, men kan også benyttes som garderoberom om man ønsker det.

Innvendige gulvflater er belagt med parkett, laminatgulv og flis. Innvendige vegger er kledd med malte strier. Flis på bad. Det er støpte malte himlinger.

Utstyr

- Kobber vannrør.
- Plast avløpsrør/sluk.
- V.v.bereder innebygd i benkeskap kjøkken, 1998/116 liter.
- Hovedstoppekran i benkeskap kjøkken.
- Varmekabler på badet. Det er kun en av to av kablene som fungerer ifølge eier.
- To stk "Mill" panelovner (nye 2016).
- Røykvarsler og brannslukningsapparat i leiligheten.
- Mekanisk avtrekk på bad
- Spalteventiler i vinduer.
- El-skap med automatsikringer, jordfeilbryter og overbelastningsvern.
- Wirespottrekke i entre/gang.
- Skyvedørsgarderobe med 2 speildører på ene soverom og i entre/gang
- Opplegg for tv/internett.
- Port-telefon
- Liftgardiner og rullegardiner på hovedsoverom.

Møblering

Trehellene og filtteppe på balkongen samt skostativet i gangen medfølger i handelen. Ellers medfølger ikke møbler i handelen.

Oppvarming

Varmekabler, peis og elektriske ovner.

Parkering / Garasje


Oppmerket parkeringsplass på eiendommen. Biloppstillingsplassene i carporten går etter ansiennitet i borettslaget.

Adkomst

Enkel adkomst via asfaltert og offentlig gate. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Nordvendt utsiktstomt med flott utsikt mot Valderøy, Giske, Godøya og Valderhaugfjorden m/ skipstrafikk. Opparbeidet asfaltert parkeringsplass på sydsiden for andelshavere/gjesteparkering. Innglasset balkong har sol frem mot midnatt/solnedgang.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

Gnr. 200 Bnr.: 32 i Ålesund kommune. Andelsnr.: 20. Orgnr.: 962922619
Tinglysning datert: 21.09.2006. Dagboknr.: 2909 - 2/201: Registrering av grunn.

Gnr.: 200 Bnr.: 32 i Ålesund kommune.
Tinglysning datert 20.11.1973. Dagboknr.: 5637-2/58. Bestemmelse om veg.
Tinglysning datert 19.04.1974. Dagboknr.: 2250-1/58. Erklæring/avtale. Bestemmelser om trafostasjon/kiosk.
Tinglysning datert 26.05.1982. Dagboknr.: 3415-1/58. Fellesobligasjon for borettslag innskudd.
Tinglysning datert 10.09.2003. Dagboknr.: 12215-1/58. Pantedokument for felles lån
Tinglysning datert 20.11.1973. Dagboknr.: 905661-1/58. Opprettelse av matrikkelenheten
Tinglysning datert 21.12.1973. Dagboknr.: 6459-1/58. Registrering av grunn

Vei / Vann / Avløp

Offentlig veg, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest foreligger datert 12.06.75.
Igangsettingstillatelse datert 01.12.2014 - Innglassing av balkong.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 499 275,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 957 679,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i kommuneplanen datert 09.03.2017

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Det er ikke IN-ordning for fellesgjelden.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Det er ikke tegnet forsikring vedr. sikringsordning for borettslaget.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 800,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Tv/Internett, eiendomsskatt, rente og avdrag fellesgjeld, kommunale avgifter, byggforsikring, fellesstrøm.

Strøm, ca kr. 750 i mnd.
Forsikring i IF (polisenummer SP 410418.8.1.) Forsikringen er inkludert i fellesutgiftene.


Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

3905 70 36897, Sparebanken Møre
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 01.08.18: 2,57% pa.
Antall terminer til innfrielse: 10.03.2023
Saldo per 26.07.2018: 1 904 412
Andel av saldo: 53 264 kr

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Borettslaget har snøfreser, snøryddingen går på omgang i sesongen, etter liste fra styret.
Andelseierene vasker trappeløpet etter tur, hver uke.

Det er avvik mellom de originale byggetegningene fra 1975 og dagens bruk av rom. Avviket gjelder soverom nr. 2, som opprinnelig var en bod/garderoberom. Annen bruk av rommet er ikke innmeldt i kommunen. I matrikkelrapporten er det angitt at leiligheten har ett soverom.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.
Ved utleie kreves styregodkjennelse av styret. Vilkår for utleie se vedlagt vedtekter for borettslaget i prospektet.

Konsesjon / Odel

Det er verken konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Det er forkjøpsrett for borettslagetsmedlemmer. Det tar 20 dager for avklaring av forkjøpsrett.

I Aspegata borettslag 15-17-19 skal ny andelseier godkjennes. Ved dyrehold kreves styregodkjennelse.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.