X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Inste Holen 39A

Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Inste Holen 39A

Prisantydning
1.600.000
Fellesgjeld
875.000,-
Primærrom
57m²
Bruksareal
59m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Megler / Salgsleder / Partner
92 80 63 19
Salgsoppgave
9.2 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.2 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.8 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Moa
963518
Ålesund
4719921310

René Skarmyr

Megler / Salgsleder / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Velkommen til Inste Holen 39A

Dette er en pen og velholdt 3-roms andelsleilighet med fin beliggenhet i et nyere boligfelt i Fremmerholen. Det er kort vei til butikk og bussforbindelse, samt utmerket tur- og friluftsterreng. Fra eiendommen har man fin utsikt og meget gode solforhold. Parkering i carport og på borettslagets tomt. Utvendig sportsbod ved carporten. Selve leiligheten holder gjennomgående god standard på innredninger og overflater. Arealet er svært godt utnyttet. Her får du to soverom, et flott flislagt bad/vaskerom og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til sydvendt terrasse.

Velkommen til visning.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet i Fremmerholen med kort vei til butikker, barnehager, barne- og ungdomsskole, videregående skoler og offentlig kommunikasjon. Det er gangavstand til fine natur- og friområder både ved Lillevannet, trimløypa og Emblemsfjellet. Fra eiendommen er det cirka 15 minutter med bil til Ålesund sentrum.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 Moa eller Kiwi Spjelkavik. Dersom det er ønskelig med ytterligere servicetilbud er det cirka 2 km til AMFI Moa som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter. AMFI Moa har et rikelig utvalg av butikker, herunder apotek, vinmonopol, klesbutikker og gode spisesteder.

Området gir videre gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er cirka 200 meter til nærmeste busstopp, hvor bussen tar deg til Moa. Denne avgangen går to ganger i timen på sitt hyppigste. Fra Moa er det forøvrig svært gode videreforbindelser rundt om i distriktet.

Spjelkavik barneskole ligger cirka 1,9 km fra boligen, mens Spjelkavik ungdomsskole ligger cirka 1,7 km unna. Til Spjelkavik VGS som tilbyr studiespesialiserende studieretninger og til Borgund VGS som tilbyr yrkesfaglige studieretninger er det gangavstand. Området har forøvrig et godt tilbud av barnehager, med blant annet Fremmerholen barnehage som ligger 900 meter unna. Videre kan Tommeliten og Gnist barnehage også nevnes.

Beskrivelse av bebyggelsen

På tomten er oppført andelsleiligheter fordelt på 7 hus med firemannsboliger. Totalt er det 28 leiligheter. Leiligheten ligger i 1.etasje med utvendig bod og carport. Området er forøvrig hovedsakelig bebygd med leiligheter og eneboliger.

Byggemåte

Boligen er fundamentert med støpte ringmurer. Yttervegger er oppført i isolert bindingsverk med utvendig liggende bordkledning. Steniplater under vinduer. Yttertaket er konstruert med laminatdragere og tresperrer. Yttertaket er videre tekket med decra stålpanner. Aluminiumstakrenner og nedløp. Vinduer og balkongdør med tre-lags isolerglass. Lamellgardiner på to stuevinduer, og persienner på øvrige vinduer. Swedoor hvit ytterdør med rundt glassfelt. Etasjeskillere av trebjelkelag. Antas lydhimling mot leiligheten over. Støpt gulv på grunn med vannbåren varme (ikke på soverommene og i boden).

Terrasse mot syd på 11 kvm med impregnerte terrassebord, overbygd med panelt himling. Dobbelkontakt. Carport med asfaltert dekke, himling med tresperrer/osb-trefiberplater og utvendig tekking antas med takfolie.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

1.Etasje: Bta: 66 kvm, Bra: 59 kvm, P-rom: 57 kvm, S-rom: 2 kvm

Utvendig bod: Bta: 6 kvm, Bra: 5 kvm, S-rom: 5 kvm
Leiligheten disponerer også egen carport med et parkeringsareal på 12 kvm.

Innhold

1.Etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og bod.

Utvendig bod og carport.

Standard

Leiligheten er fra 2012 og holder gjennomgående god standard på innredninger og overflater. Den har en god planløsning med svært god arealutnyttelse. Fargevalgene er lyse og moderne, og store vindusflater gir mye naturlig lys inne. Leiligheten har balansert ventilasjon og gulvvarme i alle gulv unntatt soverom og bod.

Leiligheten har en lys og flott stue i åpen løsning med kjøkkenet. Her er det god plass til både sofakrok med tilhørende møblement og spisebord. Fra stuen er det også utgang til en sydvendt terrasse på 11 kvm med gode sol- og utsiktsforhold.

Kjøkkenet har en pen innredning fra HTH med hvite høyglans fronter og laminat benkeplate. Videre har kjøkkenet opplegg for oppvaskmaskin, og nisje for komfyr og kjøleskap i innredningen. Over kokesonen er det montert kjøkkenventilator og komfyrvakt.

Leiligheten har et pent helfliset bad/vaskerom som er utstyrt med servantinnredning fra Vikingbad med to store skuffer og overliggende kompositt servant. Over innredningen er det speil og lysarmatur. Videre er badet også utstyrt med dusjkabinett og toalett. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i rommet.

Leiligheten har to lyse og pene soverom, begge av god størrelse. Soverommene har god plass til ønsket sengestørrelse, nattbord og garderobeløsning.

Innvendige gulvflater er belagt med eikeparkett. Fliser på badet. Innvendige vegger er overflatebehandlet med malte flater. Himlinger er kledd med malt gips. Det er hvite glatte Swedoor innerdører i leiligheten.

Utstyr

- Fordelerskap for tappevann/gulvvarme.
- Rør i rør vannledninger.
- "Noby 220 i" boligbrannsentral.
- Brannslukningsapparat.
- "Heru" balansert ventilasjonsanlegg. Utsug fra våtrom. Aggregat i utvendig bod.
- El-skap med automatsikringer, jordfeilbryter, og overbelastningsvern.
- Fiberoptisk nettverk.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme i alle rom i leiligheten, unntatt på soverommene og i bod ifølge eier. Pusset og malt elementpipe. Det er ikke montert ildsted.

Parkering / Garasje

Med leiligheten følger det en carport. Det er ellers felles gjesteparkering og gode parkeringsmuligheter på tomten til borettslaget.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Andelsleiligheten er sydvendt med flott utsikt mot Emblemsfjellet, og dels Sunnmørsfjellene. Asfaltert område og kjøreveier på tomten som har opparbeidet grøntarealer. Lett adkomst til carporter på tomten. Ellers er det gode solforhold på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
Erklæring tinglyst 10.12.2012 med dagboknr 1048731 - Best. om vann/kloakkledn.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig veg, privat innkjørsel og område ved carporter.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest foreligger, datert 15.07.2015 - Nybygg / 4-mannsboliger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 607 082,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 942 663,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reguleringsplan for Del av gnr.32 Ytterholen, Fremmerholen - Ålesund Kommune, datert 04.09.1986. Og er regulert til konsentrert boligbebyggelse. En kopi av planen med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven

Beskrivelse av borettslaget

Fremmerholåsen 2 Borettslag består av 28 andelsleiligheter. Regnskapet for 2017 viser et overskudd på kr 289 992,- og disponible midler pr 31.12.17 var kr 662 516,-

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 995,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, eiendomsskatt, renter fellesgjeld, kabel TV, byggforsikring, revisjons- og styrehonorar, drift og vedlikehold, brøyting, kontigenter og fjernvarme.

Fordeling av fellesutgifter:
Fjernvarme akonto: Kr.600,-
Andel felles driftskostnader: Kr.2.300,-
Renter: Kr.1.696,-
TV og fiber: Kr.399,-

Strøm, ca. kr. 600,- pr mnd.
Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.
Forsikring i Tryg Forsikring kr (polisenummer 6606624)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Sparebanken Møre - 39008456473A
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 31.12.2017: 1,95% pa.
Restløpetid: 25 år og 8 mnd.
Saldo per 31.12.2017: Kr.24.000.000,-
Andel av saldo per 01.06.2018: Kr.875.000,-
Avdragsfrihet til og med 01.05.2023.
Når avdragsfri periode er over er det estimert at fellesutgiftene øker med kr 2 854,- pr mnd. etter dagens rentenivå.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takst.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via PrivatMeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.