X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Gåseide/Hatlane/Åse – Ålesund

Rørstadvegen 37

Ålesund-Gåseide/Hatlane/Åse – Ålesund

Rørstadvegen 37

Prisantydning
4.300.000
Primærrom
182m²
Bruksareal
187m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
95 45 98 52
Salgsoppgave
8.7 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
6.8 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
8.6 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Åsestranda
669258
Ålesund
4719921310

Sissel Longva

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Enebolig med beliggenhet i etablert boligområde, ca. 6 km øst for Ålesund sentrum, og ca. 4 km til Moa med kjøpesentrene og andre servicetilbud. Gangavstand til skole, barnehage, busstopp og dagligvarebutikk. Attraktive og populære turmuligheter i nærområdet med friområde på Bogneset, etc.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Området for øvrig er bebygd med eneboliger og flermannsboliger.

Bygninger

På tomten er det oppført enebolig med underetasje og 1.etasje, samt uthus i hage på nordsiden.

Byggemåte

Info fra vedlagt tilstandsrapport . Fundamentert med støpte betongsåler på fjellgrunn. I følge eier er det steinsatt inntil husmurer mot terreng og det antas det drenert med perforerte plastrør samt fuktsikret murer med vorteplast - i hht opplysninger fra eier.
Grunnmurer er oppført med betongblokkstein og det er støpt gulv på grunn. I følge beskrivelse er det støpt 6 cm grovplate på 25 cm kult. Deretter er det lagt plastfolie, 5 cm med isopor, og 5 cm finplate.
Grunnmurer er pusset og malte og yttervegger er kledd med stående og liggende bordkledning. Det antas at bordkledning er trykkimpregnert.
Yttertaket er konstruert med tretakstoler og tretaktro, isolert flathimling og med luftespalter i kassekledning. Yttertaket er tekket med pappshingel og her er mtalltakrenner og nedløpsrør.
Etasjeskillere av trebjelkelag i huset og boligen er isolert med 15 cm mineralull ifølge byggebeskrivelse.
Elementpipe i huset.

Vinduer, verandadør og 2-fløyede verandadører med 2-lags isolérglass. Koblet uisolert vindu på kontor i underetasjen, 1 blyglassvindu i 1.etasje på bad mot nord. Hovedytterdør er malt tredør med sideglassfelt. Tredør ut mot øst i underetasjen, og dør ut nord fra vaskerom i 1.etasje med armert glassfelt.
Hvite glatte innerdører, tretrapp med åpne opptrinn mellom etasjene. og med parkett på trinnene samt hvite vanger og rekkverk.
Altan mot sydvest på hele 24 m2. Her er det støpt plate, profilert trerekkverk og panelt himling.

Uthus: Støpte såler og gulv på grunn. Bindingsverk yttervegger med liggende bordkledning. Yttertaket er konstruert med tretakstoler, taktro, og utvendig tekket med decra stålpanner. Aluminiumstakrenner og nedløpsrør. Uisolerte vinduer og enkel treytterdør.

Utvendig bod: Støpt gulv og himling. Yttervegger med betongblokkstein. Frontvegg i trekonstruksjon med stående impregnert kledning, og med enkel tredør. Lys og strøm samt vannutkaster er montert.

Tilstandsgrad 2

Drenering: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder på drenering og fuktsikring. Man må begrense tilførselen av overvann til bygningens dreneringssystem mest mulig. Overflatevann må ikke renne inn til bygningen. Vann fra taknedløp bør ledes bort fra bygningen. Overvann og vann
fra taknedløp overstiger ofte kapasiteten til en vanlig husdrenering, og er en utbredt årsak til fuktskader. Det er ikke observert noe på befaringsdagen som indikerer at drensopplegg eller fuktsikring ikke fungerer. Drenering er en bygningsdel som vil ha naturlig nedsatt funksjon i forhold til økende alder, og på sikt vil det alltid være aktuelt med utskifting/oppgraderinger på denne bygningsdel.

Bordkledning: Bordkledning fra byggeår. Forholdsvis godt vedlikeholdt med hensyn til alder. Stedvis noe slitte ender. Må også påregnes noe vedlikehold på pussede murer. Generell tilstandsgrad med hensyn til alder.

Vinduer: Varierende alder på vinduer/ verandadører. Dels vinduer fra byggeår, dels fornyet vinduer/ ruter. Fornyelser av vinduer fra byggeår vil være naturlig de kommende år. En del vinduer med nye ruter på 2000-tallet. Disse får TG 1.

Ytterdør: Ingen problemer med åpning eller lukking på ytterdørene befaringsdagen. Tilstandsgrad er satt med hensyn til alder/byggeår. Normalt vedlikehold/ overflatebehandling må forventes.
Innerdører: Ingen problemer med åpning/ lukking på innerdører på befaringsdagen. Tilstandsgrad med hensyn til alder.

Taktekking: Taktekking er fra byggeår. Tilstandsgrad er satt med hensyn til alder/materialvalg. Anbefaler å prioritere ny taktekking med hensyn til normal levealder for denne type taktekking. Noe slitt vindski på østsiden.

Innvendig trapp: Tretrapp fra byggeår. Tilstandsgrad med hensyn til alder og lysåpninger. Normalt vedlikehold/ overflatebehandling må forventes.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 187 kvm, Bruttoareal: 206 kvm

Underetasje: Bta 102 kvm, Bra 90 kvm, P-rom 85 kvm, S-rom 5 kvm.
1.Etasje: Bta 104 kvm, Bra 97 kvm, P-rom 97 kvm.
Kryploft med adkomst via nedfellbar trapp.

Areal uthus: Bta 12 kvm, Bra 10 kvm, S-rom 10 kvm.
Utvendig bod: Bta 6 kvm, Bra 5 kvm, S-rom 5 kvm.

Innhold

Underetasje: Entré, vindfang, gang, mellomgang, hall med garderobe, stue, bad, wc-rom, 1 soverom, kontor, bereder-rom og bod.
1. etasje: Stue med trapperom, kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.

Takstmannens kommentarer til standard

Boligen fremstår med normal bruksslitasje på overflater og på alt av innredninger. Noe oppgradering må påregnes de kommende år. Bl. annet taktekking fra byggeår må påregnes fornyelse. Våtrom i huset fremstår ikke med dagens standard, og vil være naturlig å pusse opp de kommende år.

Standard

Innholdsrik og tiltalende eiendom beliggende øverst i feltet på utsiktstomt. Fra eiendommen har man panoramautsikt og gode solforhold. Tomten er pent opparbeidet med plen og beplantning, frukttrær, rosebusker, blomster, gjerde med belysning og steinheller. Det er utgang fra lys og trivelig stue direkte til hagen. I stuen i underetasjen er det både vedfyring og varmepumpe. Stuen oppe i hovedetasje har også vakker panoramautsikt og utgang til vestvendt terrasse. Legg merke til den flotte peisen i rommet.

Kjøkkenet er romslig med innredning som nesten fungerer som en romdeler slik at man har en lun plass til frokostbord. Innredningen er av Eik i glatte fronter og benkeplate i teak. 3 overskap med 6 glassdører (gjennomgående). 1 høyskap samt skapinnredning med 8 eikedører på ene veggen - her er skap integrert i vegg. Stål avtrekkshette med frostet glassplate, og 2 spotter på undersiden, induksjonstopp. 1 vegg med mosaikkflis. Nisje for kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin samt integrert stekeovn.

Badet i 1. etasje har servantinnredning med 3 dører, marmor benkeplate med 2 nedfelte servanter og speil med treomramming, 2 lysarmatur over og 3 høyskap integrert i vegg, wc og innfliset badekar.
Bad i underetasje har dusjhjørne med nedsenket gulv og med forheng, servant med 2 greps vannkran og wc.

Vaskerom med praktisk utgang direkte til hage -på vaskerommet er det opplegg for vaskemaskin, stålskyllekum og sluk.
Wc-rom i underetasje har servant og wc samt 2 glasshyller.

Innvendige gulvflater er belagt med parkett, flis, skifer, klinkerflis og perganolgulv. Innvendige vegger er kledd med malte flater/strie, tapet og flis.
Himlinger er kledd med hvite himlingsplater. Eiendommen vurderes totalt sett som attraktiv både med tanke på innhold, geografisk beliggenhet, solforhold samt avstand til skoler, barnehager, sykehus og til alle fasiliteter på Moa.

Tilstandsgrad 2

Kjøkken: Innredningen fungerer med dagens standard. Normal bruksslitasje i forhold til alder. Ingen tegn til fukt eller lekkasjer i kjøkkenbenk på befaringsdagen.

Bad i 1. etasje: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder og utførelse. Rommet fremstår ikke med dagens standard til våtrom. Det er ikke inspeksjonsluke på badekar. Noe sprukne gulvflis (ikke støpt gulv), og noen sprukne flis på innfliset badekar. Oppussing av rommet vil være naturlig de kommende år.

Bad underetasje: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder og utførelse. Rommet fremstår ikke med dagens standard til våtrom. Registrert bom under flis i dusjgulv. Naturlig med oppgradering av rommet de kommende år.

Vaskerom: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder og utførelse. Rommet fremstår ikke med dagens standard til våtrom. Rør/avløp for tømming av vaskemaskin går i rør til gulv og videre til sluk.

Eswa gulv/ takvarme: Ikke opplyst om funksjonsfeil på eswa-varme befaringsdagen. Tilstandsgrad med hensyn til alder på opplegg med eswa.

Ventilering: Kun naturlig ventilering fra våtrom og oppholdsrom. Tilstandsgrad med hensyn til dette. Viktig at alle ventiler står i luftestilling. Anbefaler elektriske avtrekksvifter på våtrom.

Utstyr

Kobber vannrør og plast avløpsrør. Plastsluker. V.v.bereder 182/300 liter. Hovedstoppekran i bereder-rom.
Røykvarsler og brannslukningsapparat i boligen.
Brannslangetrommel.
Naturlig ventilering med veggventiler/ takventiler.
2 el-skap i huset med skrusikringer/dels halvautomater. Hovedinntak med skrusikringer.
Fiberoptisk nettverk i boligen

Eiendommens historie

Eiendommen har hatt kun en eier.

Oppvarming

Peis med gnistfanger og montert vifte i stue 1.etasje.
Eswa gulv/ takvarme i huset.
Stråleovn på bad i 1. etg.
Eswa i himling bad 1.i hovedetasje.
I 1. etg er det eswa i gulv på rom med parkett.
Varmepumpe i stue i 1. etg

Parkering / Garasje


I egen oppkjørsel

Adkomst

Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten er pent opparbeidet med grøntareal/beplantning. For øvrig støpte trapper/plater inntil husmurer, dels blomsterbed og skiferheller. Forstøtningsmurer med naturstein/betong. Asfaltert vei opp til boligen i skrånende terreng. Fin utsikt mot Borgundfjorden og Sunnmørsfjellene. Gode solforhold.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Erklæring tinglyst 20.12.1943 med dagboknr 301644 - Bestemmelse om gjerde.
Erklæring tinglyst 10.07.1944 med dagboknr 300864 - Bestemmelse om veg.
Erklæring tinglyst 15.03.1974 med dagboknr 1537 - Erklæring / avtale.
Erklæring tinglyst 05.02.1944 med dagboknr 300175 - Bestemmelse om veg.
Erklæring tinglyst 04.05.1971 med dagboknr 2086 - Best. om vann / kloakkledn.
Erklæring tinglyst 04.05.1971 med dagboknr 302085 - Best om vannledning.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Privat/kommunal adkomstvei (siste del av vei opp til boligene er felles privat vei). Det ligger varmekabler i bakken og videre i ett parti bortover vegen mot øst

Midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse foreligger, datert 13.05.1975 - Boligbygg.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 808 636,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 587 635,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reguleringsplan for Friområdet Hatlaåsen - Åsemulen, Ålesund kommune. Planen er datert 02.01.1978, og eiendommen er regulert til boligbebyggelse. En kopi av planen med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter Kr. 15 730 pr. år
Vann- og avløp, restavfall og feiing.
Forsikring i IF kr 5 993 (polisenummer 3543416)
Eiendomsskatt: 5174,- (2018)Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Ca 2500,- pr mnd i strøm og nettleie.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut.

Konsesjon / Odel

Grønn egenerklæring om konsesjonsfrihet må signeres og godkjennes i kommunen. Ingen Odel

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.