X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Fjelltunvegen 77

Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Fjelltunvegen 77

Prisantydning
5.500.000
Primærrom
186m²
Bruksareal
201m²
Soverom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
95 45 98 52
Salgsoppgave
8.7 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
6.9 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.9 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Fjelltun
635297
Ålesund
4719921310

Sissel Longva

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Enebolig med beliggenhet på Fjelltun, ca. 1,5 km nord/øst for Ålesund sentrum. Gangavstand til Volsdalen barneskole. Flere barnehager i kort avstand fra boligen. Til Kolvikbakken ungdomsskole ca. 2,5 km. Gangavstand til buss-stopp, med bussrute mandag til lørdag. Fine turområder på Aksla like nord for boligen.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Nærområdet består av eneboliger samt noen mindre boligblokker/konsentrerte boliger etc. Gode sol- og utsiktsforhold. Gangavstand til sentrum og nærbutikk like ved boligen. Rolige og barnevennlige omgivelser og med flotte turstier i umiddelbar nærhet.

Bygninger

På tomten er det oppført enebolig med 1.etasje på bakkeplan samt loft, og med garasje sammenføyd med boligen. Det er oppført uthus på tomten.

Byggemåte

Fundamentert med støpte såler/ støpt gulv på grunn.
Ukjent type drenering rundt huset. Noe synlig vorteplast på grunnmur.
Slammet/ pusset malt mur, dels bordkledning.
Etasjeskiller av trebjelkelag i huset.
Yttertak er tekket med betongtakstein. Plasttakrenner/ nedløpsrør. Snøfangere.
Pusset malt elementpipe over yttertak.
Vinduer, verandadør og balkongskyvedør med 2-lags isolerglass. Plissegardiner stue. Persienner på soverom. Swedoor hvit nyere hovedytterdør med 4 små glassfelt. Kodelås på døren. Malt tredør ut fra vaskerom. Swedoor hvit ytterdør ut syd i 1.etasje.
Sydvendt terrasse med terrassebord og trerekkverk, areal 23 m2. Tretrapp ned til hage syd.
Vestvendt veranda loft med terrassebord og trerekkverk. Areal 13 m2.

Garasje har asfaltert dekke, leca lettklinker yttervegger og pusset malte overflater. Yttertak antas konstruert med tresperrer /taktro og limtredrager. Yttertak er tekket med betongtakstein og aluminiumstakrenner/nedløpsrør. Leddet port med portåpner. Dørutsparing ved siden av port. Malt gipshimling i garasjen.

Uthus har støpt gulv på grunn, yttervegger i støpt/ murt konstruksjon/ dels bindingsverk med liggende bordkledning. Yttertaket er konstruert med tresperrer/ trefiberplater, utvendig tekket med takpapp. Det er opplagt lys/ strøm. Tredør med uisolert glassfelt og 2 uisolerte vinduer. Overbygd parti på østsiden ved inngang.

Tilstandsgrad 2

Drenering: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder på antatt drenering. Ikke observert noe på befaringsdagen som indikerer at drensopplegg/fuktsikring ikke fungerer. Drenering er en bygningsdel som vil ha nedsatt funksjon i forhold til økende alder, og på sikt vil det alltid være aktuelt med utskifting/oppgraderinger på denne bygningsdel.

Vinduer: Ingen vesentlige problemer på utvalgte vinduer angående åpne/lukkemekanisme. Tilstandsgrad med hensyn til varierende alder. Flere vinduer i huset er fra byggeår og med slitasje. 2 vinduer stue syd er punktert og får TG 3. Fornyede vinduer og verandadør/ balkongskyvedør fra 2000-tallet får egen TG 1. Malte trefyllingsdører i huset. Skyvedør til vaskerom.

Tak: Taktekking er fra byggeår. Tilstandsgrad med hensyn til alder/materialvalg, samt at det ikke er takrenne/taknedløp på takoppløft syd. Noe avskalling på pusset malt pipe over yttertak. Bør overflatebehandles. Noe takstein er fornyet og disse har mørkere overflate.

Innvendig trapp: Tretrapp fra byggeår. Noe stor lysåpning mellom opptrinn og på rekkverk. Tilstandsgrad med hensyn til alder/nevnte forhold. Normalt vedlikehold/ overflatebehandling må forventes.

Etasjeskiller: Målt noe skjevhet i gulvflater loftstue (ca.15 mm). Tilstandsgrad med hensyn til dette. Dette er ikke noe som anses å ha betydning for konstruksjonen. Små ujevnheter i bjelkelag er ikke unormalt alder tatt i betraktning.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 201 kvm, Bruttoareal: 217 kvm

1.Etasje: Bta 130 kvm, Bra 117 kvm, P-rom 114 kvm, S-rom 3 kvm.
Loft: Bta 89 kvm, Bra 86 kvm, P-rom 76 kvm, S-rom 10 kvm.

Innhold

1. etasje: Entré/gang, gang/trapperom, stue, kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom og bod.
Loft: Loftstue med trapp, bad, 2 soverom, garderoberom og bod.

Takstmannens konklusjon

Eiendommen har normal bruksslitasje på overflater og innredninger. Våtrom i huset fungerer med dagens standard.
2 vinduer i stue syd er punktert og må fornyes med nye ruter. Råteskader i treverk på vestvendt veranda som må fornyes/ utbedres.
Forstøtningsmur nord må utbedres/ eventuelt fornyes. Anbefaler å lage lufting på kryploft (nå er det tett/isolert mot utraft), og ordne med ventilering på oppholdsrom som ikke har det pr. i dag. Bereder står i rom uten sluk., anbefaler å montere vannstopper på denne. Utover nevnte forhold ikke observert noe på befaringsdagen som indikerer umiddelbare behov for utbedringer. Normalt vedlikehold må forventes.

Standard

Kjøkken med innredning fra HTH med profilerte kirsebærfargede fronter og granitt benkeplate med underlimt oppvaskkum. 2 overskap med glassdører/ glasshyller/ spotter, samt spotter på underside skap. I innredningen er det integrert stekeovn, dampovn og micro. Fullintegrert kjøleskap og micro. Stålfarget rundt takhengt kjøkkenvifte med buet glassplate. Øy inntil vegg med 10 skuffer/3 skapdører.
Induksjonstopp. Stålplate på vegg bak oppvaskkum.4 spotter i lyslist over vindu.

Bad i 1. etasje har buet servantinnredning med mørke profilerte fronter, helstøpt kompositt servantplate med 2 servanter, overskap med 4 speildører og 2 høyskap a`3 dører. Dusjkabinett og wc. Stoppekran, reduksjonsventil og vannmåler i skap.

Vaskerom har opplegg for vaskemaskin, laminat benkeplate med nedfelt stålkum og laminat innredning. 8 hvite glatte dører på ene skapinnredning og det er veggventil i rommet.

Innvendige gulvflater er belagt med parkett/skipsgulv, furugulv, flis, våtromsbelegg og flis, innvendige vegger er kledd med malte strier/ flater/ panel, og flis på bad og himlinger er kledd med malt panel. Malt gipshimling på bad loft.

Tilstandsgrad 2

Bad i 1. etasje: Ikke observert funksjonsfeil på sanitært utstyr på befaringsdagen, eller tegn til fukt i rommet. Fallforhold gulv ikke 100 % tilfredsstillende, og noen dårlige fuger i overgang vegg/ gulv. Tilstandsgrad med hensyn til fallforhold samt alder på rommet (oppusset rundt år 2000). Ikke noe som tilsier behov for umiddelbare oppgraderinger/ utbedringer i rommet. Rommet fungerer med dagens standard, og fortsatt bruk av dusjkabinett.

Bad på loft: Servantinnredning med 2 store skuffer. Helstøpt porselensservant. Speil. 1 vegghengt høyskap. Dusjhjørne med glassdører (mosaikkflis i dusjgulv). Vegghengt wc. Badekar.

Ventilering: Tilfredsstillende avtrekk fra begge bad. Tilstandsgrad satt med hensyn til manglende ventilering på oppholdsrom/ soverom

Utstyr

Rør i rør vannrør, dels noe kobbervannrør. Avløpsrør i stål og plast. V.v.bereder 2006/194 liter.
Røykvarsler og brannslukningsapparat i boligen.
Fuktstyrt avtrekksvifte på bad 1.etasje og loft. For øvrig naturlig ventilering.
El-skap med skrusikringer.
Ledspotter/dimming. Eventuelle monterte spottlamper følger med.
Elfa hyller/oppheng på garderoberom, samt Ikea innredning med 12 hvite skuffer.
Garderobeskap på begge soverom i 1.etasje.
Eik garderobeinnredning med hyller/oppheng i entre.
Beam sentralstøvsuger med kontakt i begge etasjer.
Fiberoptisk nettverk i boligen.

Oppvarming

Peisovn i stue 1.etasje (dansk design). Varmekabler entre/gang og begge bad. Mitsubishi varmepumpe i huset (ny 2018).

Parkering / Garasje

Det er romslig plass til parkering på tomten samt at det er enkel garasje i tiknytning til boligen.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiet tomt på 953 kvm. Opparbeidet med plen, beplantning, asfaltert gårdsplass, belegningsstein og støttemurer. Terrasse i front av boligen med utgang fra stue. Dels flislagt dekke og treterrasse i front mot hage. Gode sol- og utsiktsforhold.

Singlet/ markbetong inntil husmurer. 9 kvm overbygd areal mellom hus og garasje. Støpt gulv med sluk, og pusset himling. Lys og strøm. Vannutkaster. Videre nytt åpent areal på ca. 10 kvm. Klinkerflis gulv

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Offentlig vei med privat innkjørsel.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på boligen datert 04.02.1981
Søknad om takløft foreligger datert 08.10.2009
Ferdigattest på garasje foreligger datert 02.03.2004

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 021 331,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 268 258,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig og det er reguleringsplan for Ålesund kommune som er gjeldende plan. Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner er vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse og dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.

Faste, løpende kostnader

Strøm, ca. kr. ca. 2000,-
Kommunale avgifter Kr. 14 231 pr. år
Forsikring i DnB Forsikirng kr (polisenummer 5159767)
Eiendomsskatt: Kr. 6536,- for 2018Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan leies ut

Konsesjon / Odel

Nei

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.