X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Sentrum – Ålesund

Langeberggata 2

Ålesund-Sentrum – Ålesund

Langeberggata 2

Prisantydning
2.490.000
Primærrom
59m²
Bruksareal
59m²
Soverom
1 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF / Partner
97 47 40 88
Salgsoppgave
8.2 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
6.1 / 10
Naboskapet
Høflige
7.4 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Apotekertorget
615436
Ålesund
4719921310

Hanne Vadset Knotten

Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0175

Eier

Andreas Kårstad Holen

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 200 Bnr. 360 Snr. 86 i Ålesund kommune

Etasje

5

Byggeår

2001

Areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Tomtetype/areal

Fellestomt / 5785 kvm

Forretningsfører

Økonomibyrået AS

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i det attraktive Torghall-kvartalet som ligger sentralt plassert i Ålesund sentrum. Nærområdet fremstår som et godt etablert bystrøk med boliger og forretningsvirksomhet.
Blant annet finner man både butikk og post i samme bygg som sameiet. Leiligheten er beliggende i 5. etasje med innrykket takterrasse mot vest. Herfra har man flott sjøutsikt og kveldssol til 22:00 i sommerhalvåret. Fra leiligheten er det ellers gangavstand og umiddelbar nærhet til alle byens fasiliteter som butikker, restauranter, treningsstudio og øvrige sentrumsfasiliteter.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Ålesunds vakreste gatemiljø er rett utenfor døren med Brosundet som flott midtpunkt.
Det er kort vei til Storhaugen friområde samt byparken hvor det er flotte rekreasjonsmuligheter, såvel som en variert leikeplass. Fra byparken kan du traske de 418 trappetrinnene til Fjellstua som med sin storslåtte utsikt er noe av det beste Ålesund har å by på. Herfra kan du videre følge grusbelagte turstier i mange retninger innover byfjellet.
Kort vei å gå til nærmeste busstopp med gode kommunikasjoner blant annet innover til NTNU, NMK og Moa.

Byggemåte

Bygget er oppbygd i stål, tre og betong, murpuss og betongplater som fasade. Aktuell seksjon har tak som yttervegg , da denne befinner seg i loftsetasjen. Boligen har vinduer fra byggeår. Det er 2-lags vinduer med karm i trevirke.
Det er saltak med oppvarmet loft. Aktuell seksjon er plassert der. Taket er tekket med skifer.
Det er en takterrasse, inntrukket i takkonstruksjonen. Terrassedekket er antatt oppført av betong. Det ligger plastfliser på gulv. Rekkverket er en del av takkonstruksjonen. Det er etasjeskiller av betong.

Arealer og fordeling per etasje

5. etasje Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Innhold

Gang med garderobe, soverom med garderobe, bad-/ vaskerom, stue og kjøkken samt bod. Det er utgang fra stuen til terrassen.

Det er en bod i leiligheten som pr. i dag er benyttet til kontor og lagring. Den ligger utenfor det som regnes for målbart areal. Rommet har et gulvareal på ca. 9 m2.

Standard

Leiligheten holder en gjennomgående og fin standard med moderne og tidsriktige løsninger og fargevalg. Den er både arealeffektiv og praktisk, her bor man urbant og sentralt men likevel med diskret beliggenhet.

Stuen har rikelig belysning inn fra dobbel skyvedør ut til vestvendt takterrasse, hvor man får en flott utsikt mot Sukkertoppen og Borgundfjorden. Her er det gode solforhold, skjermet og lunt uten noe innsyn.

Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken og innredningen er fra kvalitetsikre HTH med integrert kombiskap (kjøl/frys), Siemens keramisk platetopp og integrert stekeovn. Integrert oppvaskmaskin fra Bosch. Periodisk avtrekk fra kjøkkenvifte. Innredningen og benkeplate i malt laminatfinish med eikekant på skapene. Flislagt over benkeplate.

Soverommet er lyst og innbydende med romslig plass til dobbeltseng samt garderobe og kommoder til oppbevaring.

Pent flislagt bad fra byggeår med vannbåren gulvvarme. Baderomsmøblement fra HTH med underskap og benkeplate med nedfelt stål servant, overskap og speil med belysning. Montert praktiske buede glassdører og garnityr på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Gulvmontert toalett. Praktisk glasshylle montert på vegg for ekstra oppbevaring.

Eikeparkett på alle gulv på oppholdsrom og tapetserte og malte veggflater. Glatte himlinger i malt gips i hele leiligheten. Takhøyden på stue og deler av kjøkken er også ekstra stor - ca. 2.65 meter. Parkett er litt slitt i området rundt skyvedør og gulv kan med fordel lakkes opp.

Utstyr

Skyvedørsgarderobe i entré og på soverommet.
Hvite innerdører.
Taklamper med dimming på stue.
Fjernvarme i alle gulv, oppvarming er inkl i felleskostnad. Termostat på alle rom.
Varmtvann til dusjing etc. er inkl i felleskostnad
Automatsikringer
Porttelefon.
Sprinkleranlegg og sentralkoblede brannvarslere.
Brannslange montert i kjøkkenskap.
Utvendig strømuttak på terrasse.
2 stk tv-uttak på stue. TV og internett er inklusiv i felleskostnad
Mekanisk luftavtrekk

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet fjernvarme med rør i alle gulv og regulering med termostat i alle rom. Oppvarmingen er inklusiv i felleskostnaden.

Parkering / Garasje

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Både avgift- og soneparkering i området. Rett til 2 sone-kort. Det kan være mulighet for leie av parkeringsplass i sameiets/byggets garasjeanlegg - konferer med megler eller selger vedr. dette.

Adkomst

Når du kommer fra bysentrum og passerer Hellebroa følger du Nedre Strandgate og leiligheten ligger i Torghallen som er andre bygning på venstre side av vegen. Adkomst til leiligheten fra Langberggata mot vest.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiet tomt på 5.785 kvm som tilhører sameiet. Tomten er for det meste bebygget. Lukket fellesområde i bakgård/ atrium med lekeplass, gangveger og mindre parkareler med benker.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet via private stikkledninger.

Midl. brukstillatelse

Foreligger datert 01.02.2001

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 551 520,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 764 865,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til sentrumsformål i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum sentrale sørside, datert 05.03.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Det er planlagt større utbygging og oppgradering av Ålesunds sentrale sydside. Dette er tiltak som vil heve attraktiviteten for området ytterligere. Både mht. arkitektur, bymiljø, trafikk, samt øvrige service og utdanningstilbud i nærområdet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 734,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Vedlikehold, forsikring, regnskap/ administrasjon, drift og vedlikehold av heis, vektertjeneste, kabeltv, internett, varmevann, oppvarming via fjernvarme, strøm i leiligheten, vaktmester, felles strøm og fortausvarme.

Strøm er inklusiv i felleskostnader og det er derfor ingen ekstrautgifter til dette. Dersom forbruket periodevis er svært stort så kan man få en tilleggsregning på kr 400,- frasameiet. Selger har fått dette kun 2 ganger i sin eiertid.

Bygningsforsikring har sameiet tegnet i Henschien Insurance, polisenr. 37509256.

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kan medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 14 969,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ingen felles lån/ gjeld.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.16 900) Oppgjørskostnad (Kr.5 970) Visninger (Kr.1 950) Kommunale opplysninger (Kr.3 124) Servitutter (Kr.798)
Meglerprovisjon (Kr.49 000) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.5 900)

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 9900,- samt utlegg og tillegg.