X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Øvre Holen 117

Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Øvre Holen 117

Prisantydning
3.000.000
Primærrom
93m²
Bruksareal
93m²
Soverom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Megler / Salgsleder / Partner
92 80 63 19
Salgsoppgave
9.2 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.2 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.8 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Moa
963518
Ålesund
4719921310

René Skarmyr

Megler / Salgsleder / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Velkommen til Øvre Holen 117

Dette er en eldre enebolig med fin og sentral beliggenhet i Fremmerholen. Gode solforhold og barnevennlig område må trekkes frem. Boligen er å anse som et oppussingsobjekt. Men, med oppussing kommer også muligheten for å sette sitt eget preg på eiendommen. Fra eiendommen har man fin utsikt mot Emblemsfjellet og Skiheisa. Tomtene er opparbeidet med grøntareal og beplantning.

Boligen er bygget ca. 1915, og er jevnlig oppgradert og vedlikeholdt. Den ble etterisolert for ca. 10 år siden. Da ble også tak skiftet og badet oppgradert. Det må likevel påregnes vesentlig oppgradering av boligen.

Eiendommen består av to bruksnummer, og må anses å være en spennende eiendom med tanke på utvikling/fortetting. Boligen er oppført på Gnr. 32 Bnr. 373, mens Gnr. 32 Bnr. 376 er ikke bebygd.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et attraktivt boligområde sentralt i Fremmerholen. Boligen er sydvendt med utsikt mot Emblemsfjellet og Skiheisa. Gode solforhold på eiendommen. Gangavstand til alle fasiliteter på Moa, til barnehager, barne- og ungdomsskole. Fine turområder i gangavstand fra boligen både ved Lillevannet, trimløypa og Emblemsfjellet. Til Ålesund sentrum er det cirka 12 km.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 Moa eller Kiwi Spjelkavik. Dersom det er ønskelig med ytterligere servicetilbud er det cirka 1,5 km til AMFI Moa som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter. AMFI Moa har et rikelig utvalg av butikker, herunder apotek, vinmonopol, klesbutikker og gode spisesteder.

Området gir videre gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er cirka 100 meter til nærmeste busstopp ved Borgund VGS, hvor bussen tar deg til Moa på under 5 minutter. Denne bussruten har avganger to ganger i timen på sitt hyppigste. Fra Moa er det forøvrig svært gode videre forbindelser rundt om i distriktet.

Det er også kort veg til skoler og barnehage. Spjelkavik barneskole ligger cirka 1,6 km fra boligen, mens Spjelkavik ungdomsskole ligger cirka 1,4 km unna. Det er cirka 300 meter til Spjelkavik VGS som tilbyr studiespesialiserende studieretninger, til Borgund VGS er det 300 meter, her tilbys det yrkesfaglige studieretninger. Området har forøvrig et godt tilbud av barnehager, med blant annet Fremmerholen barnehage som bare ligger 600 meter unna. Videre kan også Tommeliten og Gnist Høgvoll barnehage også nevnes.

Bygninger

På eiendommen er det oppført en enebolig over to plan. Det er også oppført en carport inntil huset. Området forøvrig er bebygd med eneboliger i et stille og rolig nabolag.

Byggemåte

Info fra vedlagt tilstandsrapport. Grunnmurer av støpt gråsteinsmur i krypkjeller som har jord og gruset gulv. Noen støpte fundament for støtter og klosser under bærende konstruksjoner. Ukjent forhold angående drenering. Etasjeskillere av trebjelkelag. Det er målt litt høye fuktverdier i bjelkelag ved stikkmålinger. Det anbefales å legge plastduk på gulv i krypkjeller, dette for å hindre fukt fra grunnen. Det er ikke observert noen ventiler i krypkjeller, dette må utbedres og får en egen TG3.

Yttervegger er oppført i tømmer, og er utvendig kledd med liggende bordkledning. Hovedsakelig koblede vinduer i huset. Det er også montert tre vinduer og to balkongdører med to-lags isolerglass, disse var nye ca. 2002. Videre er det montert ett 1-lags vindu i krypkjeller. Montert ytterdører av tre i 1.etasje, trolig fra 2002. Yttertak konstruert med tresperrer og taktrobord. Det ble lagt ny pappshingel i 2007. Ståltakrenner og nedløpsrør, og metall takhatt. Montert takstige. Veranda med utgang fra stuen, oppført med trebjelkelag, terrassebord og rekkverk av tre. Carporten er bygget inntil huset og er oppført med tresperre på drager og tresøyler. Taket er tekket med taktrobord og shingel. Gruset gulv.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 101 kvm

1.Etasje: Bta: 61 kvm, Bra: 55 kvm, P-rom: 55 kvm
Loft: Bta: 40 kvm, Bra: 38 kvm, P-rom: 38 kvm

Carport: Bta: 18 kvm, Bra: 18 kvm, S-rom: 18 kvm

Innhold

1.Etasje: Vindfang, vaskerom, spisestue, stue, kjøkken, gang m/trapp og bad.
Loft: 3 Soverom, gang m/trapp.

I tillegg er det krypkjeller.

Standard

Eldre enebolig som står foran oppussing/renovering.

Kjøkken har innredning med plassbygde overskap, underskap av hvite glatte fronter og heltre benkeplate i eik. Mellom overskap og benkeplate er det flis på vegg. I innredningen er det nisje for komfyr og oppvaskmaskin. Over kokesonen er det montert en kjøkkenventilator. Det er plass til et spisebord ved vinduet på kjøkkenet.

Romslig stue/spisestue som har god plass for sofagruppe, tv-løsning og langbord. Stuen har vedovn, og har også utgang til en usjenert veranda med gode solforhold.

Boligen inneholder ett bad, samt separat vaskerom. Badet ligger i hovedetasjen, og har flislagt gulv, og delvis flislagte vegger. Badet er utstyrt med en enkel servant, stort speil med belysning over, badekar og toalett. Badet ble oppgradert for ca. 10 år siden. Vaskerommet er utstyrt med varmtvannsbereder, stålskyllekum og montert plastsluk. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i rommet.

Boligen har tre soverom, som befinner seg på loftet, alle av god størrelse. Soverommene har god plass til ønsket sengestørrelse, nattbord og garderobeløsning.

Gulvflater er belagt med gulvbord, belegg og flis. Veggoverflater er overflatebehandlet med malt panel, tapet og fliser. Himlinger med hvite flater og malt panel. Eldre glatte, og noen profilerte innerdører, samt en glassdør. Tretrapp belagt med teppe mellom etasjene.

Utstyr

- Røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Montert sikringsskap med skrusikringer og synlig installasjon.
- Varmtvannsbereder 2011 / 198 liter.

Oppvarming

Murt pipe i huset som er pusset og malt med to tilhørende vedovner. Ellers er det elektrisk oppvarming i boligen.

Parkering / Garasje

Gode parkeringsmuligheter i egen carport, og ellers på gruset gårdsplass.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedvei til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomtene er opparbeidet med grøntareal/beplantning. Asfaltert vei frem til huset. Boligen er oppført på Gnr. 32 Bnr. 373. Denne parsellen er på 423 kvm. Gnr. 32 Bnr. 376 er ikke bebygd og har et areal på 554,5 kvm, totalt 977,5 kvm.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig hovedvei via privat stikkvei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

På grunn av boligens alder foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, konferer megler for ytterligere informasjon.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 555 219,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 776 701,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplan er avsatt til boliger, i henhold til kommuneplanens arealdel 2016-2028, datert 09.03.2017, og inngår i reguleringsplan Ytterholen - Fremmerholen, regplan for en del av gnr 32. En kopi av planen med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Strøm: Ikke opplyst da selger ikke har bebodd eiendommen den senere tid.
Kommunale avgifter Kr. 10 142 pr. år
Forsikring i IF (polisenummer 8645998)
Eiendomsskatt: Kr.3 342,- per år.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Egenerklæring om konsesjonsfrihet for ubebygd tomt må signeres og godkjennes i Ålesund kommune.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan leies ut til boligformål.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.