X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Stranda – Stranda

Storgata 107

Stranda – Stranda

Storgata 107

Prisantydning
1.490.000
Primærrom
219m²
Bruksareal
275m²
Soverom
6 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
98 87 06 91
Salgsoppgave
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Ringstad
461207
Stranda
46231959

Julianne Sørheim

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0149

Eier

Svein Ivar Parr
Ingeborg Margaret Hamnøy Parr

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 52 Bnr. 126 i Stranda kommune

Byggeår

1960
Garasje med byggeår 1998

Areal

Primærrom: 219 kvm, Bruksareal: 275 kvm, Bruttoareal: 298 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1559 kvm

Beliggenhet

Boligeiendom med beliggenhet i Storgata, ca. 1,5 km ovenfor Stranda sentrum med butikker/ post, bank og andre servicetilbud.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Det er gangavstand til barneskole, barnehage, ungdomsskole/ videregående skole, og idrettsanlegg med fotballbaner (Stranda stadion med kunstgress). Og kun 5 min med bil til alpinanlegg på Strandafjellet. Flotte turområder der både sommer som vinter. Området forøvrig er bebygd med eneboliger og flermannsboliger.

Ca 10 minutters gange til Stranda sentrum. Sentrum kan by på keféer, butikker, dagligvare, post i butikk, kulturhus med kino, firsører og andre butikker.

Bygninger

På tomten er oppført enebolig over tre plan med kjeller, første etasje og loft samt frittstående dobbelgarasje.

Byggemåte

Info hentet fra tilstandsrapport utført av Paul Magne Honningdal, datert 04.06.2018. Eiendommen er antatt fundamentert med støpte betongsåler.
Steinfylling inntil murer. Eventuell drenering er fra byggeår. Tilstandsgrad tre er satt med hensyn til alder på drenering og fuktsikring. Man må begrense tilførselen av overvann til bygningens dreneringssystem mest mulig. Overflatevann må ikke renne inn til bygningen. Vann fra taknedløp bør ledes bort fra bygningen. Overvann og vann fra taknedløp overstiger ofte kapasiteten til en vanlig husdrenering, og er en utbredt årsak til fuktskader.

Grunnmurer i murt konstruksjon med gråmurstein eller lignende. Støpt uisolert gulv på grunn. Grunnmurer med utvendig puss/strukturert overflate. Yttervegger kledd med stående/liggende bordkledning, dels platekledning. Bindingsverk yttervegg er isolert ifølge eier. Tilstandsgrad to er gitt med hensyn til alder.

Yttertaket er tekket med glasert pannestein. Snøfangere og stigetrinn. Metalltakrenner/ nedløpsrør. Teglsteinspipe i huset. Vinduer med 2-lags isolerglass i første etasje og loft. Koblede uisolerte vinduer i kjeller. 2-fløyet verandadør i første etasje samt enkel verandadør. Elektrisk persienne på de to stuevinduene mot syd (ny ca. 2006). Verandadør fra byggeår. Overlysvindu i stålramme med armert glassrute. Etasjeskillere av trebjelkelag i huset.

Kobber vannrør og støpejern/dels plast avløpsrør. V.v.bereder 1968/160 liter. Plastsluk bad og støpejernssluk i vaskekjeller. Det er lagt rør i rør vannledninger til bad.

Sydvendt veranda på ca. 8 kvm med støpt, flislagt dekke og rekkverk med platekledning på jernkonstruksjon. Montert manuell markise. Terrasse mot øst på 15 kvm med terrassebord og tett trerekkverk. Her er elektrisk markise (ny duk 2017). Terrassen er fra 2005.

Garasje har støpt gulv på grunn og pussede murer/ himling. Vedlikeholdsfri port med portåpner og det er opplagt lys og strøm og vannutkaster samt veggventil.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 219 kvm, Bruksareal: 275 kvm, Bruttoareal: 298 kvm

Underetasje: Bta 115 kvm, Bra 101 kvm, P-rom 49 kvm, S-rom 52 kvm.
1.Etasje: Bta 120 kvm, Bra 113 kvm, P-rom 109 kvm, S-rom 4 kvm.
Loft: Bta 63 kvm, Bra 61 kvm, P-rom 61 kvm.

Garasje: Bta 50 kvm, Bra 45 kvm, S-rom 45 kvm.

Innhold

Underetasje: Vindfang, hall m/trapp, gang, bad, 1 soverom, vaskekjeller, 2 boder og garasje.
1. etasje: 2 Gang /trapperom, stue, kjøkken m/ spiseplass, 1 soverom, kontor, wc-rom og uinnredet bad.
Loft: Gang/ trapperom og 4 soverom

Standard

Velkommen til Storgata 107 - En spennende og familievennlig bolig beliggende i populært område med pene utearealer, gode parkeringsmuligheter, dobbel garasje samt garasje i tilknytning til boligen. Noe oppgradering og påkost må påregnes.

En kommer opp til boligen via asfaltert innkjørsel. Eiendommens entré er romslig og har flis på gulvet. Denne fører videre til hallen. Hallen er romslig og her er det lagt teppefliser på gulvet. Bad i underetasjen med fliser på gulv og vegger. Her er servantinnredning med hvite, profilerte dører, helstøpt servantplate i porselen, speil og et overskap. Lyslist med tre spotter, et høyskap og dusjhjørne med buede glassdører og toalett i rommet. Badet ble pusset opp 2005/06.

Vaskekjeller med opplegg for vaskemaskin, v.v.bereder fra 1968 på 160 liter, stålskyllekum og hovedstoppekran i rommet. Tilstandsgrad satt generelt for gulv, vegger og himlinger. Oppgraderinger, vedlikehold/ overflatebehandling må forventes. Noe riss i pusset bakvegg bod. Fuktindikasjon i støpt
gulv bod.

Det er et soverom i underetasjen, dette har god størrelse og kan enkelt brukes som en kjellerstue om ønskelig.

I første etasje kommer man opp til en romslig stue. Stuen er lys og romslig med gode møbleringsmuligheter. Her er det utgang til flislagt veranda og det er godt med naturlig lys fra de store vinduene. På stuen er det i nyere tid installert varmepumpe. Fra stuen er det videre inngang til spisestue gjennom bred foldedør som gir en delvis åpen løsning. Fra spisestue er det utgang til terrasse og videre tilkomst til kjøkken. Kjøkken med innholdsrik innredning med rødfargede, glatte fronter med innslag av furu. Flis på vegg over laminat benkeplate. Kjøkkenventilator. Nisje for kjøleskap. Opplegg oppvaskmaskin.

Wc-rom i første etasje har toalett og servant, et overskap, speil og lysarmatur. Det er et soverom i etasjen, her er en romslig skyvedørsgarderobe fra Langlo. Fra dette soverommet er det inngang til uinnredet bad. Her er det gamle badet revet og rommet står bortimot tomt. Kontor i etasjen med innebygde skap.

På loftet er det fire soverom med god størrelse. Her er det servanter på aller soverommene. Romslig gang utenfor soverommene som enkelt kan benyttes som f.eks kontor. Det er også en del lagringsplass i raftene i etasjen.

Alt i alt en innholdsrik enebolig med god planløsning og god størrelse på alle rom.

Innvendige gulvflater er belagt med parkett, laminatgulv, vegg til vegg tepper, flis/klinkerflis og støpte gulv.
Innvendige vegger er kledd med malte strier, tapet, flis, panel, mdf-panel, og pussede/malte murer.
Himlinger er kledd med strekte malte flater, panel og hvite himlingsplater. Noen himlinger med murpuss.

Utstyr

Kobber vannrør og støpejern/dels plast avløpsrør. V.v.bereder 1968/160 liter. Plastsluk bad og støpejernssluk i vaskekjeller. Det er lagt rør i rør vannledninger til bad.
Røykvarsler og brannslukningsapparat i boligen. Brannstiger øst/vest.
Elektrisk avtrekksvifte på bad i underetasje. Takventil på wc-rom i 1.etasje. Spalteventiler i nyere vinduer. Noen veggventiler.
Monterte el-skap i huset med automatsikringer (nye el-skap 2014 ifølge eier).
Skyvedørsgarderobe med 5 dører på soverom i første etasje med spotter i front over dørene. Skyvedørsgarderobe med 2 dører i vindfang. Plassbygde skap på loft. På soverom loft er det montert vaskeservanter.
Fiberoptisk nettverk i boligen.

Eiendommens historie

Boligen fremstår med noe behov for oppgraderinger på overflater/ innredninger. Bad i kjeller var nytt 2005/ 2006. Taktekking er fra byggeår, men bra standard på denne (glasert pannestein). Skiftet vinduer i første etasje og på loft i perioden 2000-2005 (unntatt 2 vinduer). Vinduer fra byggeår i kjeller. Noe oppgradering av røropplegg i huset vil være naturlig de kommende år, da det meste er fra byggeår. Drensforhold/ fuktsikring grunnmurer antas å være fra byggeår.

Oppvarming

Det er vedovn og varmepumpe på stue i første etasje og oljekamin i hall underetasje. Det er varmekabler på badet.

Parkering / Garasje

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt samt i garasje som er i tilknytning til boligen i tillegg til at det er oppført en frittliggende dobbel garasje på tomten.

Adkomst

Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Pent opparbeidet tomt med grøntareal, beplantning og trær. Det er støpte forstøtningsmurer, og noe skiferheller i terrenget. Singel, asfalt og bed/ bark inntil murer. Asfaltert oppkjørsel til bolig og garasje.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Offentlig vei med privat innkjørsel.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 657 402,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 103 685,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Området er ikke regulert. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Stranda kommune.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Faste, løpende kostnader

Strøm, ca. kr.
Kommunale avgifter Kr. 17 745 pr. år
Forsikring i Eika / Eika kr 9 062 (polisenummer 3337959/51)
Eiendomsskatt: 4028,- pr. 2018Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.16 900)
Oppgjørskostnad (Kr.5 970)
Visninger (Kr.1 950)
Kommunale opplysninger (Kr.3 125)
Servitutter (Kr.199,50)
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 000 000,-) (Kr.50 000)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Tilretteleggingshonorar (Kr.9 900)

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 9900,- Samt utlegg og tillegg.