X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Sentrum – Ålesund

Skaregata 20

Ålesund-Sentrum – Ålesund

Skaregata 20

Prisantydning
1.250.000
Fellesgjeld
85.000,-
Primærrom
46m²
Bruksareal
46m²
Soverom
1 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler/ Fagansvarlig/ Partner
98 87 06 91
Salgsoppgave
8.1 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
6.5 / 10
Naboskapet
Høflige
7.7 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Verpingsvika
870594
Ålesund
4719921310

Julianne Sørheim

Eiendomsmegler/ Fagansvarlig/ Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Sentralt beliggende leilighet i Skaregata med gangavstand til sentrum i Ålesund. Kort vei til Aspøy barneskole. Barnehager i Midtbyen, Klipra- og på Storhaugen. Ungdomsskole i Skarbøvika. Turområder på Akslafjellet i gangavstand fra leiligheten.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Byparken hvor det er flotte rekreasjonsmuligheter ligger like ved, såvel som en variert leikeplass. Fra byparken kan du traske de 418 trappetrinnene til Fjellstua som med sin storslåtte utsikt er noe av det beste Ålesund har å by på. Herfra kan du videre følge grusbelagte turstier i mange retninger innover byfjellet. Du kan også gå opp mot Aksla fra Vannspringdalen, like i nærheten av eiendommen.

Det er videre gode treningsmuligheter i nærområdet. Like ved ligger Steinerskolen som har utendørs basket/ fotball-bane. Treningssenter, turnhallen, Sunnmørshallen og Color Line stadion er også innen gangavstand.
Kort vei å gå til nærmeste busstopp med gode kommunikasjoner blant annet innover til NTNU, NMK og Moa

Bygninger

Boligblokk på 8 etasjer med bærende konstruksjoner i støpt betong. Det er 52 andelsleiligheter i borettslaget/blokken. Det er blokker og bygårder i området.

Byggemåte

Blokken er fundamentert med betongsåler. Yttervegger antas å være oppført i betongkonstruksjoner/ dels trekonstruksjon, og er utvendig kledd med metall fasadeplater. Yttertak med tresperrer og taktro på blokken, utvendig tekket med takpapp. Vinduer og balkongdør med ramme av tre og to-lags isolerglass. Brann og lyd - klassifisert ytterdør til leiligheten. Etasjeskillere av betong i blokken.

Arealer og fordeling per etasje

6. etasje: Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm
Bod i underetasje: Bta 2 kvm, Bra 2 kvm, S-rom 2 kvm
Nettingbod på loft: Bta 3 kvm, Bra 2 kvm, S-rom 2 kvm. Bruksareal ca. 2,5 kvm.

Innhold

Entré/gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, wc-rom og 1 soverom.

Standard

Velkommen til Skaregata, en populær sentrumsnær boligblokk med heis og terrasser. Leiligheten innehar gode kvaliteter og har gangsavstand til alle sentrumsfasiliteter. Stuen er lys og har gode møbleringsmuligheter og utgang til terrasse. Terrassen er romslig med flislagt terrassedekke. Her kan man skape seg et fint utemiljø med møblering og beplatning.

Lyst og innbydende kjøkken med innredning bestående av over- og underskap. Kjøkkenet har hvite glatte fronter som ble remontert i 2017 (tidligere brukt innredning), laminat benkeplate og opplegg for oppvaskmaskin (vannstopper).

Bad med servantskap med 2 dører, 1 høyskap, speil og lysarmatur og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin, varmevannsbereder år 2005/120 liter. Synlig røropplegg. Kun naturlig ventilering fra bad. Takstmann har gitt badet tilstandsgrad 2 - denne er satt med hensyn til alder/utførelse. Rommet fremstår ikke med dagens krav/standard til våtrom. Ikke observert funksjonsfeil på sanitært utstyr på befaringsdagen, eller tegn til fukt i rommet. Badet ble oppgradert med nytt servantskap, v.v.bereder og dusjkabinett 2005.

Wc-rom har wc og servant. Synlig røropplegg i rommet. Tilstandsgrad to er gitt med hensyn til alder på sanitært opplegg.

Innvendige gulvflater er belagt med eikeparkett, laminatgulv, vinylflis og flis. Innvendige vegger er kledd med tapet og malte strier/flater.
Støpte malte himlinger.

Leiligheten disponerer 2 små boder ( underetasje og loft). Det er montert heis i blokken som går til 7.etasje. Trapp derfra til toppetasjen/boder. Felles vaskerom/ tørkerom i underetasjen.

Utstyr

Kobber vannrør og plast avløpsrør. Stoppekran i benkeskap. Varmtvannsbereder bad 2005/120 liter. Antas støpejern avløpsrør på stamme i blokken.
Montert veggradiator på stuen med sentralvarme. Nytt stigerør til radiator skiftet 2010 ifølge tidligere informasjon.
Røykvarsler og brannslukningsapparat i leiligheten.
Naturlig ventilering i leiligheten. Veggventil bad.
Sikringsskap med skrusikringer.
Spottlamper m/dimming i entre/gang og stue.
Plassbygde skap i entre/gang.
Opplegg for bredbånd og kabel-tv i leiligheten. Port-telefon.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Parkering

Det er soneparkering i gaten (noen biloppstillingsplasser på blokkens eiendom).

Adkomst

Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Tomten grenser til Skaregata mot nord. Opparbeidet plen på tomten med noe beplantning. Asfaltert gangvei bort til inngangene fra gata. Det er soneparkering i området. Fin utsikt mot bl. annet Godøya og Alnes Fyr fra leiligheten.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
1954/1014-2/58 Urådighet, datert 27.11.1954. Bestemmelsr om overdragelse av eiendom.
1958/1307-1/58 Bestemmelse om bebyggelse, datert: 04.12.1958
1996/4775-1/58 Elektriske kraftlinjer, datert: 10.04.1996. Rettighetshaver: Tafjord Kraftselskap.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet via private stikkledninger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest rehabilitering av bad foreligger datert 11.02.2011
Ferdigattest foreligger på nye balkonger datert 20.12.2004
Innflytningstillatelse foreligger på boligen datert 12/06-1958

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 384 789,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 231 325,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Reguleringsplan for Ålesund kommune er gjeldende. Eiendommen er regulert til bolig. Utsnitt av reguleringskart med reguleringsbestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 992,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Rente og avdrag fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, eiendomsskatt, fjernvarme á konto, drift og vedlikehold av bygning, heis osv, forretningsførsel, styrehonorar.
Energiavregning: Ja. Forbruk av vannbåren varme for perioden 01.07 - 30.06 fjernavleses av Ista og faktureres årlig.

Strøm, ca. kr. 500 per mnd.
Kommunale avgifter Dekkes via fellesutgifter.
Forsikring i Gjensidige / Gjensidige kr (polisenummer 85907515)


Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Sparebanken Møre, 39108553069
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats 1,99% pa.
Restløpetid: 12 år.
Saldo: 4 655 267,-
Andel av saldo: 85 000,-

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.