X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Nørvegata 18C

Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Nørvegata 18C

Prisantydning
1.890.000
Fellesgjeld
412.000,-
Primærrom
79m²
Bruksareal
79m²
Soverom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
98 87 06 91
Salgsoppgave
8.8 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
5.5 / 10
Naboskapet
Høflige
8.1 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Volsdalsberga
1010708
Ålesund
4719921310

Julianne Sørheim

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0067

Eiendomstype

Andelsleilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 110 Orgnr. 955360818 i Ålesund kommune

Etasje

-1

Byggeår

1961

Areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Tomtetype/areal

Fellestomt / 8402 kvm

Forretningsfører

OBOS

Beliggenhet

Eiendommen ligger med sentral beliggenhet i Nørvegata. Det er gangavstand til sentrum med alle fasiliteter fra leiligheten. Kort veg til dagligvare. Mange flotte turmuligheter i området.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi Nørve som ligger cirka 400 meter fra eiendommen. Ønsker du et ytterligere servicetilbud er det kort vei til Ålesund sentrum som har et rikt utvalg av butikker, spisesteder, samt et rikt kulturtilbud. Fra eiendommen er det cirka 12 minutter til Nordvestlandets største kjøpesenter AMFI Moa med over 170 butikker.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav busstoppet ved Volsdalen barneskole ligger cirka 250 meter fra leiligheten. Her går bussrute 618, 611 og 624 hyppig til blant annet sentrum, NTNU og Moa, enten via Lerstadvegen eller Borgundvegen. Bussrute 618 har avganger hvert 15. minutt det meste av dagen, mens 611 og 624-bussene går hver time.

Det er cirka 200 meter til Volsdalen barneskole. Kolvikbakken ungdomsskole ligger rundt 1 km fra eiendommen. Bydelen har flere videregående skoler. Ålesund VGS tilbyr yrkesfaglige studieretninger og ligger sentralt til på Volsdalsberga bare 600 meter fra eiendommen. Fagerlia VGS tilbyr studiespesialiserende studieretninger og ligger cirka 1,8 km fra leiligheten, det samme gjør Latinskolen. Det er også kort veg til NTNU og NMK. Det er 3 barnehager innenfor 1 km fra leiligheten; Fjelltun barnehage, Jugendby barnehage og Marihøna barnehage.

Området byr også på gode treningsmuligheter. Fra eiendommen er det cirka 1,8 km til Stamina Sundgata, som tilbyr frivektstrening og saltrening. Det er også kort vei til Warehouse Gym som tilbyr nyinnredede treningslokaler med moderne treningsapparat. I Sunnmørshallen og Color Line stadion bedrives organiserte aktiviteter gjennom AaFK og Guard. I Sunnmørshallen er det også gode forhold for klatring og fotball.

Det er kort veg til flotte turstier på Aksla, samt kort veg til parkområde på Volsdalsberga.

Byggemåte

Info fra vedlagt verdi- og lånetakst. Antatt byggemåte basert på normal byggeskikk fra byggeåret. Opprinnelig byggegrunn av antatte steinmasser. Byggegropen er antatt oppfylt med et bærende pukklag. Forhold omkring radon er ukjent. Fundamenter og øvrige konstruksjoner under terreng av støpt betong. Eksisterende drenering fra byggeåret. Det er ikke gjort undersøkelser av fundamentering, grunnmur eller kjellergulv.

Yttervegger av betong/ murkonstruksjon med innvendig påforing. Utlektet og oppgradert med fasadeplater i 2007-2017. Antatt byggemåte basert på normal byggeskikk fra byggeåret og observasjon på plassen. Ytterligere undersøkelse/beskrivelse vil eventuelt kreve inngrep i konstruksjonen. Det er to balkonger på cirka 7 kvm som begge ble bygget nye i 2007. Det er nyere to-lagsvinduer fra perioden 2007-17. Ytterdør til leiligheten har ukjent alder. Takkonstruksjon av støpt dekke, oppforet og tekket med taktekking. (Informasjon om taket er hentet fra eldre salgsopplysninger).

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Innhold

U.Etasje: Entré/gang, bad, kjøkken, stue og 3 soverom.

Det er tilhørende 3 boder til leiligheten, en i samme etasje og to boder en etasje opp.

Standard

Gjennomgående lys og fin leilighet i Nørvegata med blant annet tre soverom. En kommer inn til leiligheten via leilighetens entré, her er det satt inn skyvedørsgarderobe. Entréen fører videre til blant annet stuen. Stuen er romslig og har god plass til møblering. Godt med dagslys via stort vindu mot sør. Det ble satt inn ny peisovn med glass i 2009. Det er lagt laminat på alle gulv hvor det ikke er flis.

Kjøkkenet ble pusset opp i 2014 med innredning fra Epoc med integrerte hvitevarer og laminat benkeplate. Her er kombiskap med kjøl og frys (nytt i 2017), oppvaskmaskin, platetopp, microbølgeovn og stekeovn og kjøkkenventilator. Et praktisk og pent kjøkken med fine løsninger. Det er god plass til spisestue på kjøkkenet.

Badet har fliser på gulv og vegger. Her er dusjkabinett, baderomsinnredning, toalett og opplegg for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet.

Det er tre soverom i leiligheten, alle med fin størrelse. 2 av disse har utgang til sørvendt veranda med gode solforhold. På hovedsoverommet er det en flott skyvedørsgarderobe.

Det er i hovedsak lagt laminat eller flis på gulv. Leilighetens er tapetsert i perioden 2014-2017.

I tillegg er det tre boder som hører til leiligheten.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer, og ny måler for automatisk avlesning.
- Nytt felles system for håndtering av avfall.
- Port-telefon.
- Rørinstallasjon av kobberrør. Avløp i plast og eventuelt støpejern. Installasjoner er fordelt utover bad og kjøkken. Det ble montert ny varmtvannsbereder i 2014, som er plassert i benk på kjøkken.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i gulvet på badet. Videre er det montert en peisovn fra 2009 på stuen. Ellers er det elektrisk oppvarming i leiligheten.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest

Foreligger, datert 23.11.1960 - Boligblokk.
Foreligger, datert 20.02.2008 - Rehabilitering av fasade mot sør.
Foreligger, datert 16.10.2017 - Rehabilitering av fasader.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 588 583,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 883 466,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reguleringsplan for Områdene omkring ny innfartsveg Buhomsundet - Sørneset, Ålesund kommune. Planen er datert 24.08.1976, og eiendommen er regulert til blokkbebyggelse. En kopi av planen med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 234,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Renter og avdrag av andel fellesgjeld, bygningsforsikring (ikke innbo), kommunale avgifter, kabel-tv og internett fra Canal Digital, strøm i fellesareal, styrehonorar, og diverse drift og vedlikehold.

Strøm, ca kr. 900,- per mnd.
Forsikring i Gjensidige / Gjensidige (polisenummer 86384519)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 412 000,- / Kr 45 365,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

HANBAN-94897056822
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 31.12.2017: 1,95% pa.
Restløpetid 28 år og 2 mnd.
Saldo per 31.12.2017: kr.26.000.000,-
Andel av saldo: kr.251.380,-
Avdragsfrihet til og med 01.05.2026.

HUS301-14630203
Annuitetslån, 4 terminer pa.
Rentesats per 31.12.2017: 1,58% pa.
Restløpetid 15 år og 8 mnd.
Saldo per 31.12.2017: kr.16.534.814,-
Andel av saldo: kr.159.844,-

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Tilretteleggingshonorar (Kr.5 500)
Meglerprovisjon (Kr.39 380)
Sikringsobligasjon BRL - Statens Kartverk (Kr.430)
Visninger (Kr.19 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 245)
Eierskifteforsikring (Kr.3 401)
Markedspakke (Kr.19 700)
Oppgjørskostnad (Kr.5 000)
Kommunale opplysninger (Kr.3 124)
Megleropplysninger OBOS (Kr.3 000)
Servitutter (Kr.199,50)
Totalt kr. (Kr.104 479,50)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr .....