X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Gåseide/Hatlane/Åse – Ålesund

Søstrene Ratviksveg 8B

Ålesund-Gåseide/Hatlane/Åse – Ålesund

Søstrene Ratviksveg 8B

Prisantydning
2.550.000
Primærrom
58m²
Bruksareal
60m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler/ Fagansvarlig/ Partner
98 87 06 91
Salgsoppgave
9 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.4 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.9 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Ratvik
1211480
Ålesund
4719921310

Julianne Sørheim

Eiendomsmegler/ Fagansvarlig/ Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Velkommen til Søstrene Ratviksveg 8B

Lys og fin leilighet med sentral beliggenhet i veletablert boligfelt i Ratvika. Leiligheten har en god planløsning og inneholder stue/kjøkken, entré, bad/vaskerom og to soverom. Eiendommen har fine uteareal med terrasse både mot sør og mot vest med gode solforhold - dette er en privat og fin uteplass med god skjerming med levegger og hekk.

Beliggenhet

Boligen ligger i familievennlig, relativt nyetablert og attraktivt område i Ratvika i Ålesund kommune. Det er lite gjennomgangstrafikk i området rundt eiendommen. Leiligheten har fine terrasser både mot sør og mot vest. Fra eiendommen er det ca. 6 km til Ålesund sentrum og ca. 5,5 km til Moa. Fra eiendommen er det også kort veg til barnehage, skole, flotte tur- og badeområder, god offentlig kommunikasjon og flere dagligvarebutikker.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi, enten i Hatlane hvor man har post eller i Klokkersundet. Det er planlagt ferdigstillelse av en helt ny Rema 1000-butikk like i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det bare 7-8 minutter med bil, enten du skal til Ålesund sentrum som har det en kan tenke seg av service- og kulturtilbud, eller om du tar turen til senterområdet på Moa med over 170 butikker. Moa er Nordvestlandets største kjøpesenter. Her tilbys det et bredt utvalg av butikker, nisjebutikker, dagligvarehandler, bilpleie og et godt utvalg av spisesteder.

Gnist barnehage ligger like over vegen fra eiendommen. Det er kort veg til Ratvikåsen barnehage, Hatlane skole (1-7) med tilhørende flerbrukshall i gangavstand. 8-10 skoletrinn på Kolvikbakken Ungdomsskole. Nærområdet er i hovedsak bebygd med konsentrert småhusbebyggelse. Fine turmuligheter i nærområdet som Høgenakken og Hatlaåsen. Friområde på Bogneset med tursti langs fjorden. Badestrand på Prinsen og i Ratvika. Busstopp like ved eiendommen.

Byggemåte

Eiendommen er ifølge tilstandsrapport fra takstmann oppført i bindingsverk, oppført med liggende kledning. Antatt oppbygning: Kledning, utlekting, 12 mm asfalt vindtett plater, 150 mm isolert bindingsverk, dampsperre og veggplater. Boligen har pvc vinduer fra byggeår. Det er 2-lags vinduer. Terrassedør er av pvc. Ytterdør er av trevirke. Det er takkonstruksjon med asfalttekking fra byggeår. Det er en terrasse på terreng med utgang fra stue. Den ene delen er fra byggeår. Delen mot sør er bygget på i 2017. Terrasser er bygget i impregnert trevirke og betong. Pipe er bygd av Leca eller lignende. Det er ikke montert ildsted.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Innhold

Stue/kjøkken, bad/vaskerom, entré, to soverom, bod og carport.

Standard

En kommer inn til boligen via asfaltert tilkomst. Eiendommens entré er romslig og har godt med naturlig lys fra stuen. Her er god plass til å henge fra seg klær og sette fra seg sko. Videre kommer man inn til stue og kjøkken - fint med åpen løsning - dette i kombinasjon med de store vindusflatene gir en god romfølelse. Kjøkkenet har hvit, glatt innredning med laminat benkeplate. Det er stålplater over benk. Frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er godt med skap-plass på kjøkkenet. Det er også plass til spisebord ved kjøkkenvinduet. Stuen er romslig og har god plass til møblering. Ene veggen er tapetsert - det gir en fin kontrast i rommet. Det er pipe på stuen med mulighet for å sette inn ildsted. Fra stuen er det utgang til romslige terrasser både mot sør og mot vest. Uteplassene er skjermet med hekk mot vegen, det er også bygget levegg mot vest. Her kan man forflytte seg med solen.

Badet er flislagt og har dusjkabinett, toalett og innredning med servant. Her er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Pent og innbydende bad med tidløse flisevalg.

Hovedsoverommet er romslig, her er satt inn skyvedørsgarderobe med speildører. Her er malt en kontrastvegg i en lun og fin blåfarge. Soverom nummer to har også fin størrelse. Begge soverommene ligger på eiendommens bakside.

På veggflater er det malte gips eller sponplater, på gulv er det parkett på alle gulv bortsett fra på bad. I himling er det malte flater.

Det er sportsbod ved inngangspartiet og det hører til en carport til leiligheten.

Oppvarming

Varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming. Mulighet for ildsted på stuen.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med PrivatMegleren. Se forøvrig vedlagt kart.

Beskrivelse av tomt/hage

Pent opparbeidet uteareal med plen, asfalterte interne veger og terrasseplattinger.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet via private stikkledninger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse, datert 30.06.2006.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 544 883,- pr 31.12.18
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 743 624,- pr 31.12.18

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i Mindre vesentlig reguleringsendring innenfor B6 i Reguleringsplan for Ratvika, vedtatt 24.05.2005.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 42,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Strøm i carport
Fells bygningsforsikring som deles på de fire leilighetene i bygget, ca 3045 per år for denne leiligheten.

Strøm, ca kr. 700 per mnd.
Kommunale avgifter Kr. 6 120 pr. år
I tillegg faktureres eiendomsskatt på 3786,- per år.
Forsikring i Gjensidige / Gjensidige kr (polisenummer 78059821)

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen, bortsett fra kjøleskap.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.