X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Sentrum – Ålesund

Steinvågvegen 37 E

Ålesund-Sentrum – Ålesund

Steinvågvegen 37 E

Prisantydning
750.000
Fellesgjeld
722.000,-
Primærrom
35m²
Bruksareal
35m²
Soverom
1 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Megler / Salgsleder / Partner
92 80 63 19
Salgsoppgave
7.4 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
6.3 / 10
Naboskapet
Høflige
5.4 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Steinvågen
577373
Ålesund
4632220968

René Skarmyr

Megler / Salgsleder / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Velkommen til Steinvågvegen 37 E

Dette er en pen og velholdt 2-roms andelsleilighet med meget god planløsning. Den har en sentral beliggenhet med gangavstand til Ålesunds rikholdige service- og kulturtilbud. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og har en kjekk vestvendt veranda på 3,5 kvm. Leiligheten har ellers en praktisk entré med god plass til klær og sko i skyvedørsgarderobe fra Leba som var ny i 2015. Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og er lys og romslig med store vindusflater og god plass til sittegruppe og spisebord, eventuelt kontorpult. Kjøkkenet fra HTH har godt med skap- og benkeplass. Romslig helfliset bad som har opplegg for vaskemaskin. Pent soverom som er malt i lyse farger, og som har plass til både dobbeltseng og skyvedørsgarderobe. Det er heis i bygget, samt bod og fast plass i felles garasjeanlegg.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet ca. 1,5 km vest for Ålesund sentrum. Det er kort vei til barnehage, skoler, dagligvarebutikker, bussforbindelse og fint turterreng på Storhaugen, Tueneset og Sukkertoppen.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi og Rema 1000 Nedre Strandgate, bare 400 meter fra eiendommen. Det er gangavstand til Ålesund sentrum med kjøpesentrene Kremmergaarden og Ålesund Storsenter, samt en rekke butikker, spisesteder, utesteder og kulturinstitusjoner. Videre er det cirka 15 minutter med bil til Moa senterområde.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Få meter fra eiendommen går bussrute 618 forbi og tar deg til Ålesund rutebilstasjon, og videre forbi Moa. Fra Ålesund rutebilstasjon går bussene også til Moa med ekspressrute, såvel som via Borgundvegen og Lerstadvegen. Her går det også flybuss og båt til Langevåg. Ved å benytte deg av bil tar det cirka 15 minutter til Moa og 15-20 minutter til Ålesund Lufthavn Vigra.

Leiligheten ligger cirka 900 meter fra Aspøy barneskole og til Skarbøvik ungdomsskole er det knappe 1,9 km. Det er cirka 1 km til Latinskolen, mens det til Ålesund videregående skole på Volsdalsberga med yrkesfaglige studieretninger er cirka 4 km. Området har forøvrig et godt tilbud av barnehager med blant annet Storhaugen barnehage bare 600 meter fra eiendommen. Videre kan også Midtbyen og Kvennaneset barnehage nevnes.

Området byr også på gode treningsmuligheter. Det er rundt 400 meter til Pulssenteret ved Tinghuset. I tillegg ligger Sprek365 i Skarbøvika cirka 1,4 km fra eiendommen. Mudo Ålesund ligger cirka 1,3 km mot øst.

Bygninger

På tomten er det oppført en boligblokk med 25 andelsleiligheter som var nye i 2008. Leiligheten ligger vestvendt i 2.etasje. Det er også et garasjeanlegg i underetasjen og heis mellom etasjene. Området forøvrig er bebygd med blokkleiligheter, trehus/eierseksjoner og noen eneboliger.

Byggemåte

Bygningen er oppført i betongkonstruksjon med støpte skillevegger mot naboer, og støpte etasjeskillere. Yttervegger dels kledd med steinplater og liggende bordkledning. Yttertak av trekonstruksjon og utvendig tekket med skifer. To-lags vinduer og verandadør med energiglass i leiligheten. Brann og lydklassifisert dør til leiligheten. Vestvendt veranda på cirka 3,5 kvm. Verandaen har flislagt dekke, glassrekkverk, er overbygd og har lys/kontakt.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm, Bruttoareal: 40 kvm

2. etasje: Bta: 40 kvm, Bra: 35 kvm, P-rom: 35 kvm

Innhold

2. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og 1 soverom.

I tillegg er det fast plass i felles parkeringsanlegg, samt bod.

Standard

Leiligheten holder gjennomgående god standard på innredninger og overflater, og har en meget god planløsning. Det er parkett på alle gulv, unntatt bad som er helfliset. Det er malt mur og gipsplater på vegger, og hvitmalt himling. Det er hvite glatte innerdører i leiligheten og skyvedør til entré/gang.

Entréen er godt utnyttet med speilgarderobe fra Leba som var ny i 2015.

Leiligheten har en romslig åpen stue/kjøkkenløsning. Rommet har parkett på gulv, utgang til veranda og plass til både sofaløsning og et spisebord, eventuelt en kontorpult. Kjøkkendelen er stilfullt innredet med kjøkkeninnredning fra HTH med lyse, glatte fronter og en laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin, stekeovn og keramisk platetopp. Villavendt kjøkkenvifte over kokesonen. Varmtvannsbereder er innebygd i kjøkkeninnredning, og det er også god plass til kombinert kjøl/fryseskap i egen nisje.

Badet har mørke fliser på gulv og hvite fliser på veggene. Det er varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med en stor og praktisk servantinnredning, og det er montert speil med belysning. Videre har badet dusjhjørne med buede glassdører, toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Leiligheten har et pent og romslig soverom med adkomst fra stuen. Rommet fremstår som smakfullt innredet, i samme farger som leilighetens øvrige rom. Her er det plass til både dobbeltseng og skyvedørsgarderobe.

Utstyr

- Felles brannvarsling i leilighetene. Brannslukningsapparat i leiligheten.
- Varmekabler bad.
- El-skap med automatsikringer.
- Fiberoptisk nettverk.
- Heis.
- Varmtvannsbereder 2007 / 120 liter.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i baderomsgulvet, ellers er det elektrisk oppvarming i leiligheten.

Parkering / Garasje

Leiligheten disponerer egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei. Se kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med PrivatMegleren visningsskilter.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Vestvendt leilighet. Opparbeidet med grøntareal vest, og stor felles treterrasse på østsiden hvor det er støpte plater, trapper og heis til leilighetene. Adkomst fra Steinvågvegen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Erklæring tinglyst 25.01.2012 med dagboknr 72215: Bestemmelse om parkering.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest, datert 24.02.2009 er vedlagt salgsoppgaven.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 421 024,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 1 347 277,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Områderegulering omfattes av kommuneplanens arealdel 2007-2020 for Ålesund kommune.

Beskrivelse av borettslaget

Borettslaget Byhagen Ålesund består av 25 andelsleiligheter. Økonomien i borettslaget er god, og regnskapet for 2016 viser et overskudd på kr 617 965,- Disponible midler pr 31.12.16 var kr 2 608 371,-

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader etc.

Sikringsfond

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning. Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 574,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, vaktmestertjeneste, strøm fellesområder, kapitalkostnader og Canal Digital. Felleskostnadene vil stige til kr.4.687,- f.o.m. 01.12.2018.

Strøm: Selger hadde et forbruk på 320 kWh og kr 451,- pr måned i 2017.
Kommunale avgifter inkludert i felleskostnader.
Forsikring i IF Skadeforsikring kr (polisenummer 1120365)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

SPMØR2-39057537527A
12 terminer pa.
Flytende rente.
Rentesats per 31.12.2016: 1,99%
Restløpetid: 21 år
Saldo per 01.12.2017: 26.944.000,-
Andel av saldo: 722.000,-
Avdragsfrihet til og med 01.11.2018.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takst.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Fremleie krever styrets samtykke. Se vedtekter for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. Ny eier skal godkjennes av styret.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.