X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Fredsbergvegen 45

Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Fredsbergvegen 45

Prisantydning
1.850.000
Fellesgjeld
169.000,-
Primærrom
58m²
Bruksareal
58m²
Soverom
1 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
95 45 98 52
Salgsoppgave
9 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.4 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
8.5 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Larsgårdsvågen
769382
Ålesund
4632220968

Sissel Longva

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Velkommen til Fredsbergvegen 45!

Dette er en lys og innbydende to-roms andelsleilighet med god størrelse på alle rom. Leiligheten ligger i byggets 1.etasje, og vender mot syd. Fra leilighetens overbygde terrasse har man flott utsikt mot blant annet Nørvasundet og Sunnmørsfjellene. Leiligheten ligger stille og rolig til på Fredsberg i Larsgården. Fra eiendommen er det kort veg til butikker, Borgundgavlen, NTNU, barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon. Det er gangavstand til flotte natur- og friområder på Aksla.

Beliggenhet

Leiligheten er sydvendt og ligger i et rolig område uten gjennomgangstrafikk på Fredsberg i Larsgården. Det er gode tur- og friluftsmuligheter i området med blant annet kort vei til fine turområder på Aksla og den vakre Borgundgavlen. Til Ålesund sentrum er det 5 km, og til senterområde på Moa er det 7 km.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Spar Larsgården eller Kiwi Klokkersundet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det 5 km til Ålesund sentrum, med blant annet Kremmergaarden og Ålesund storsenter, samt et stort utvalg av butikker, spisesteder og kulturtilbud.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass ligger under 200 meter fra eiendommen. Her går serviceruta to ganger daglig. 400 meter fra eiendommen ligger Fredsbergveien busstopp, her går bussrute 611 som tar deg til Ålesund sentrum.

Området er tilknyttet Sportsklubben Rollon. Klubben kan by på mange idrettstilbud tilpasset de aller fleste. Det er blant annet et variert tilbud i Fagerlihallen, Larsgårdshallen og på Rollonbana. Alt fra håndball og fotball til cheerleading og badminton. Samtidig er det flere treningssenter i nærheten, blant annet Stamina KEY og Sprek 365 Nørve.

Bygninger

Borettslaget består av 146 leiligheter. Den aktuelle leiligheten ligger sydvendt i 1.underetasje i blokken lengst mot syd. Området forøvrig er bebygd med blokker og eneboliger.

Byggemåte

Info fra tilstandsrapport. Støpte skillevegger mot naboer. Mot syd og nord er det bindingsverk kledd med fasadeplater og steniplater. Også fasadeplater øst og vest. Fasader nord, øst og vest ble renovert i perioden 2008-2009. Taket har armert betongdekke som er isolert og tekket med PVC- takfolie. Innvendige taknedløp. Leiligheten har en overbygd terrasse mot syd på 11 kvm med terrassebord på støpt dekke. Støpt rekkverk og blomsterkasse med stålrekkverk på toppen. Etasjeskillere av armert betong i blokken. Vinduer og verandadør i leiligheten med ramme av tre og to-lags isolerglass. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere info.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 63 kvm

1.Etasje: Bta: 63 kvm, Bta: 58 kvm, P-rom: 58 kvm

Lagerbod: Bta: 7 kvm, Bra: 6 kvm, S-rom 6 kvm

Innhold

1.Etasje: Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom, soverom m/omkledningsrom.

Standard

Du ønskes velkommen inn til en lys entré som gir et hyggelig førsteinntrykk av leiligheten. Det er lagt parkett på gulv og veggene har malt strie. Her er det god plass til knaggrekke, og rommet er utstyrt med en praktisk skyvedørsgarderobe. Direkte tilgang til leilighetens bad.

Leiligheten har et eldre bad med med malt våtromsbelegg på gulv og tapet på vegger. Det er lagt varmekabler i gulvet. Rommet er videre utstyrt med innredning med mye god skapplass, dusjkabinett og toalett. Dusjkabinettet var nytt i 2014. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i rommet. Rommet fremstår ikke med dagens standard til våtrom men gir likevel ett helt greit og brukbart inntrykk.

Leiligheten har en romslig og lettmøblert stue med plass til sofakrok og tilhørende TV-møblement, samt en spisegruppe. Rommet har store vindusflater mot syd og det er i tillegg utgang til en overbygd terrasse med terrassebord på støpt dekke. Verandaen har en størrelse på 11 kvm med plass til en koselig sittegruppe.

Kjøkkenet har hvite fronter og laminat benkeplate, mellom overskap og benkeplate er det flis på vegg. Kjøkkenet er utstyrt med kjøkkenventilator over kokesonen, ellers så er det nisje for kjøleskap, oppvaskmaskin og stekeovn.

Leilighetens soverom er av god størrelse, og er malt i lyse behagelige farger. Her er det god plass til ønsket sengestørrelse, nattbord og kommode. Det er også en romslig og svært praktisk skyvedørsgarderobe i rommet.
Totalt sett fremstår leiligheten med pent vedlikehold og praktisk planløsning.

Utstyr

- Røykvarsler og brannslukningsapparat.
- El-skap med automatsikringer/jordfeilbrytere.
- Opplegg for kabel-tv og internett i leiligheten.
- Varmtvannsbereder, 91 liter.
- Skyvedørsgarderobe på soverommet (2014).
- Spottlamper

Oppvarming

Varmekabler i gulvet på badet, samt 2 panelovner. Panelovnene var nye i 2014. Ellers er det elektrisk oppvarming i leiligheten.

Parkering / Garasje

Parkeringsplass på cirka 10 kvm i felles parkeringsanlegg. Det er asfaltert dekke i parkeringsanlegget, og portåpner utenfor innkjøring på vestsiden. Det er også merkede parkeringsplasser for gjester i borettslaget like vest for blokkene.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Sydvendt leilighet med utsikt mot blant annet Nørvasundet og Sunnmørsfjellene. Tomteområdet er beplantet med plener, blomsterbed, hekker og prydbusker. Stort asfaltert fellesareal på nordsiden av blokkene, med lekeplass, benker og belysning. På østsiden av blokkene går det en tursti i et lite skogsområde med naturtomt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Erklæring tinglyst 20.06.1979 med dagboknr 3620: Erklæring/avtale.
Erklæring tinglyst 24.03.1980 med dagboknr 1791: Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse, datert 16.04.1980 - Boligblokk.
Ferdigattest, datert 11.01.2010 - Rehab. av fasader.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 449 257,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 1 437 621,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reguleringsplan for Fredsberg - Ålesund Kommune med tilhørende bestemmelser, datert 15.03.1974. Og er regulert til konsentrert boligbebyggelse. En kopi av planen med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 685,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter og eiendomsskatt, kabel-tv, internett (30/30 Fiber fra Canal Digital) , vaktmestertjeneste med brøyting, energi/ fyring, felles byggforsikring, drift og vedlikehold, styrehonorar og forretninsførsel

Andre faste utgifter:

Kommunale avgifter Dekkes av fellesutgiftene.
Forsikring i Tryg Forsikring kr (polisenummer 6547554)
Andre utgifter
Årlig festeavgift kr.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

HANBAN-94897049311 S
12 terminer pa.
Flytende rente.
Rentesats per 01.12.2017: 1,95% pa.
Restløpetid: 24 år 4 mnd.
Saldo per 01.12.2017: 28.291.516,-
Andel av saldo per 01.12.2017: 169.000,-

Ut i fra dagens lånebetingelser vil første avdrag som forfaller til betaling dd.mm.yyyyy påvirke felleskostnadene med ca kr X per måned for denne boligen.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.