X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Borgundvegen 83 C

Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Borgundvegen 83 C

Prisantydning
2.000.000
Fellesgjeld
56.735,-
Primærrom
68m²
Bruksareal
68m²
Soverom
1 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
95 45 98 52
Salgsoppgave
8.4 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
5.2 / 10
Naboskapet
Høflige
7.1 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Volsdalsvågen
697433
Ålesund
4632220968

Sissel Longva

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Dette er en pen og velholdt 2-roms andelsleilighet med en godt utnyttet planløsning. Leiligheten ligger i 2. etasje ( øverste etasje) , og vender mot sør med nydelig utsikt. Leiligheten holder pen standard, og har lyse farger. Eiendommen har attraktiv beliggenhet i et populært område på Klipra. Her har du kort vei til både skole og barnehage, butikk og bussforbindelse, samt til utmerket turterreng på fjellet og badeplasser ved sjøen. Color Line Stadion er i gangavstand, det samme er Sunnmørshallen og legesenter på Klipra

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Sundgata eller i Nørvegata.
Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 1 km til Ålesund Sentrum. Her finner du et rikt utvalg av butikker, treningssenter,spisesteder og et pulserende kultur- og uteliv. Til Amfi Moa tar det cirka 15 min med bil. Amfi Moa er i dag Nordvestlandets største kjøpesenter, her finnes 170 butikker, apotek, vinmonopol, bilpleie og et godt utvalg av spisesteder.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Bare 50 meter fra eiendommen går bussrute forbi til Moa. Videre er det bussruter til både Fjelltun, Larsgården og Lerstad herfra. Det tar cirka 15-20 minutter med bil til Ålesund Lufthavn Vigra.

Eiendommen ligger ca. 500 meter fra Volsdalen barneskole og knappe 1,6 km fra Kolvikbakken ungdomsskole. Det er 1 km til videregående skole på Volsdalsberga med yrkesfaglige studieretninger, ca. 1,9 km til Latinskolen og 2,8 km til Fagerlia VGS og NTNU. Området har forøvrig et godt tilbud av barnehager, blant annet Marihøna barnehage bare 100 meter fra eiendommen. Videre kan også Jugendby og Klipra barnehage nevnes.

I nabolaget er det stort sett villabebyggelse og noen blokker og eneboliger.

Bygninger

På tomten er det oppført boligblokk med 31 andelsleiligheter.

Byggemåte

Info fra vedlagt tilstandsrapport.
Grunnmurer og yttervegger i betongkonstruksjon. Yttervegger er utvendig forblendet med fasadestein.
Yttertaket er tekket med skifer og her er metalltakrenner og nedløpsrør samt montert snøfangere.
Teglsteinspipe i blokken. Det er vedtatt å montere nye pipeforinger ca. januar 2018.
Vinduer og verandadør med 2-lags isolérglass. Utvendige vedlikeholdsfrie karmer på vinduer og på
verandadør.
Støpte etasjeskillere og felles trappeoppgang med støpte trapper med vinyl på trinnene. Malte veggoverflater. Se tilstandsrapport for eventuell ytterlig info.

Arealer og fordeling per etasje

2. etasje: Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Underetg: Bta 7 kvm, Bra 5 kvm, S-rom 5 kvm, 2 lagerboder. Målbart bruksareal 5,4 m2.
Loft: Bta 3 kvm, Bta 2 kvm, S-rom 2 kvm, 1 nettingbod. Målbart bruksareal 1,7 m2.

Sydvendt veranda på ca. 6,5 m2 med flislagt dekke og tett rekkverk.

Innhold

Gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, 1 soverom og laderboder.

Standard

Leiligheten er jevnlig oppgradert og fremstår med pen standard på innredninger og overflater. Den har en god planløsning, og har lyse farger.

Leiligheten har en romslig stue med egen spisestuedel, hvor man også har utgang til en sydvendt veranda på cirka 6,5 kvm med gode solforhold. Stuen har parkett på gulv og tapet på vegger. Eldre kaminovn i den ene stuen.
Rommet har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord hvor man kan nyte en bedre middag med venner eller familie. Stuens utforming gjør den lett å innrede. De store vinduene mot syd slipper inn rikelig med lys til rommet.

Kjøkkenet har innredning fra Sigdal med hvite profilerte fronter, og flis på vegg over laminat benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin, micro, stekeovn og keramisk platetopp. Her er også varmtvannsbereder fra 2008 i innredningen, det er montert en tilhørende waterguard vannalarm i benkeskap.

Badet er helfliset med varmekabler i gulv. Badet har dusjhjørne med buede glassdører, toalett og helstøpt kompositt servantplate med underskap, speil og lysarmatur over servantinnredningen.

Leiligheten har ett soverom, dette er av god størrelse. Rommet er malt i i lyse og behagelige farger, og har god plass til ønsket sengestørrelse. Det er et stort plassbygd garderobeskap i rommet. Soverommet vender mot nord.

Gulvflater i leiligheten er belagt med eikeparkett og flis. Veggflater med tapet, samt flis på badet. Støpte, malte himlinger. Hvite glatte innerdører fra byggeår.

Totalt sett fremstår leiligheten med lite slitasje og virker velholdt. Leiligheten er kun bebodd av 1 person.

Utstyr

- Brann- og lydklassifisert ytterdør
- Røykvarsler, brannslukningsapparat og brannslange trommel.
- Veggventil på bad og spalteventiler i vinduer.
- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter.
- Garderobeinnredning på soverommet.
- Skyvedørsgarderobe med 2 speildører i gang.
- Porttelefon.

Oppvarming

Kaminovn fra byggeår på stuen, og varmekabler på badet. Ellers er det elektrisk oppvarming i leiligheten.

Parkering / Garasje

Soneparkering og parkering mot avgift i området.

Adkomst

Lett adkomst fra offentlig vei. Se kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med PrivatMegleren visningsskilter.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Tomten støter mot Borgundvegen syd. På nordsiden er det asfaltert gårdsplass og støpt plate inntil blokken. Det er fin utsikt fra blokken mot bl. annet Borgundfjorden, Sunnmørsfjellene, Langevåg og Aspevågen. Støpte trapper ned til Borgundvegen fra på sider av blokken.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest

Ferdigattest på leiligheten foreligger datert 01.10.1958
Ferdigattest på fasadeendring foreligger datert 10.07.2000

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 520 847,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 1 666 710,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Reguleringsplan for Klipra, Grensegata og Volsdalsbakken - Ålesund Kommune, datert 01.08.1991 er gjeldende. Eiendommen er regulert til konsentrert boligbebyggelse. En kopi av planen med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 348,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Dekker kommunale avgifter, felles byggforsikringer, styre- og regnskapshonorar, drift og vedlikehold, energi/fyring, fiber og andre driftskostnader.


Fellesutgifter fordeles som følger:
Andel F.kostnader 2.513,-
Vaktmestertjeneste 100,-
Fiberkabel 358

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk er ikke kontrollert. Leiligheten beboes av 1 person

Spesifikasjon av lån

HUS301-13531520
Annuitetslån, 4 terminer pa.
Rentesats 1,68
Restløpetid: 7 år og 11 mnd.
Restsaldo: 1 772 553,-
Andel av saldo: 56 735,-

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.