X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Sentrum – Ålesund

Giskegata 13

Ålesund-Sentrum – Ålesund

Giskegata 13

Prisantydning
1.590.000
Primærrom
61m²
Bruksareal
61m²
Soverom
1 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
98 87 06 91
Salgsoppgave
7.8 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
6.3 / 10
Naboskapet
Høflige
7.3 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Brunholmen
621406
Ålesund
4719921310

Julianne Sørheim

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-17-0230

Eier

Joachim Sinober Jensen

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 200 Bnr. 100 Snr. 1 i Ålesund kommune

Etasje

1

Byggeår

1917 / modernisert 1985

Areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Tomtetype/areal

Fellestomt / 217 kvm

Forretningsfører

Jens Lunde

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert og sentrumsnært område på Aspøya. Området består av blokkbebyggelse, bygårder og noen eneboliger. Det er ca. 200 meter til matbutikk og ca. 500 meter til Ålesund sentrum med alle fasiliteter. Kort veg til både treningssenter, utesteder, butikker og kaféer. Lite støy i forhold til beliggenhet. Tomten er opparbeidet med felles uteområder på sørsiden av bygget. Her er også en intern park for byggene rundt - en fin grøn lunge.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Bunnpris Torghallen. I nærheten ligger også Rema 1000 og Kiwi ved Tinghuset. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort veg til Kremmergården og Ålesund storsenter, som kan by på apotek, vinmonopol, klesbutikker og ypperlige spisesteder. Det er også kort veg til nordvestlandets største kjøpesenter, Amfi Moa. Her finner du 170 ulike butikker, deriblant apotek, vinmonopol, bilpleie og et godt utvalg av spisesteder.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Fra Ålesund rutebilstasjon går bussene til Moa med ekspressrute, så vel som via Borgundvegen og Lerstadvegen. Her går det også flybuss og båt til Langevåg. Ved å benytte seg av bil tar det cirka 15 minutter til Moa og 15-20 minutter til Ålesund Lufthavn Vigra.

Byggemåte

Bygård oppført i bymur. Muren er pusset og malt. Påforet på innsiden. Det er eldre vinduer og verandadør til leiligheten. Fasaden mot sør ble pusset opp i første halvedel av 2018, med tetting av sprekker og maling av hele fasaden mot sør. Mot nord har ornamentet også blitt malt i 2018. Taket er tekket med skifer. I prospektet fra da selger kjøpte leiligheten i 2014 ble det opplyst at det relativt nylig hadde blitt utført lokale utbedringer av taket. Vann og avløp er av plast og kobber. Opplegget er antatt fra 80-tallet og det er gjort noen justeringer ved oppussing av bad i 2017. Varmtvannsbereder er plassert i bod.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Innhold

Stue, kjøkken, bad/vaskerom, soverom, entré og bod.

Standard

Koselig byleilighet beliggende i Giskegata. Leiligheten ligger i første etasje med utgang direkte til bakgård. Leilighetens stue og gang er nymalt i 2017, det er lagt laminat på de fleste gulv. Bad ble oppusset med nye overflater i 2017.

Romslig stue med god plass til møblering. Kjøkken med nyere innredning fra HTH med laminat benkeplate. Her er integrert kjøleskap og fryser, oppvaskmaskin, ovn og platetopp med induksjon. Det er også plass til spisebord ved vinduet. Et pent kjøkken med mye skap- og benkeplass. Det er også montert noen smarte plater med mulighet for oppheng av diverse utstyr. Fra stuen er det utgang til stor, felles bakgård. Her har man god plass til møblering på sommerstid.

Soverommet er stort med stor garderobe. Det er også god plass til kontorkrok eller lignende på soverommet om ønskelig.

Badet er pusset opp i 2017. Det er lagt fliser på gulv og vegger. Pen innredning med servant og plass til vaskemaskin. Her er dusj med garnityr og vegghengt toalett. Et pent og innbydende bad.

Utstyr

Sikringsskap med noe skrusikringer og automatsikringer.

Oppvarming

Det er varmekabler på stue, kjøkken, bad, soverom og deler av gang.

Parkering / Garasje

Det er soneparkering i området.

Adkomst

Fra Hellebroa følger man Kirkegata til man får Hellegata på høyre side. Følg denne opp til man får Giskegata på venstre side. Ved åpne, annonserte visninger vil det bli skiltet med PrivatMegleren.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet via private stikkledninger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest, datert 01.04.1985.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi som primærbolig kr 457 809,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 1 281 865,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

Regulert i Reguleringsplan for Ålesund Kommune til boligformål, datert: 17.03.2000. Ifølge reguleringskartet er eiendommen fredet.
Kommuneplanenes Arealdel 2016-2028.

Eiendommen er registrert i Sefrak med sefrak-id 1504 6 46.
SEFRAK er en forkorting for SEkretariatet For Registrering Av faste Kulturminner. Dette sekretariatet hadde ansvaret for en landsomfattende registrering av eldre bygninger. Et omfattende feltarbeid ble gjort i perioden 1975-1995. I dag er det Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene. På http://www.ra.no/ finnes mer informasjon om SEFRAK og om tilgang på den informasjonen som er registrert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 1 200,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, strøm fellesareal, bankgebyr, forsikring (ikke innbo) og vedlikehold.

Strøm, ca kr. 1000,- per mnd.
Eiendomsskatt: 2928 per år faktureres direkte fra kommunen, to terminer per år.
Forsikring i Sparebank1 Forsiking / Sparebank1 Forsikring kr (polisenummer 2933662910)


Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 1 690 000,-) (Kr.39 000)
Takst (Kr.7 000)
Servitutter x 3 (Kr.199,50)
Visninger (Kr.1 950)
Markedspakke (Kr.15 900)
Oppgjørskostnad (Kr.4 970)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Tilretteleggingshonorar (Kr.11 900)

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr.9.900,- samt utlegg / tillegg.