X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Nørvegata 32 a

Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Nørvegata 32 a

Prisantydning
1.880.000
Fellesgjeld
504.000,-
Primærrom
65m²
Bruksareal
65m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
95 45 98 52
Salgsoppgave
9.7 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.3 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.6 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Nørve
704337
Ålesund
4632220968

Sissel Longva

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Dette er en stilren og lekker andelsleilighet med god standard og god planløsning. Her får du en romslig leilighet med åpen stue/kjøkkenløsning, et pent helfliset bad, to soverom, samt balkong og tre boder. Leiligheten er beliggende i attraktivt boligområde i Nørvegata. Området er veletablert og fra eiendommen er det kort veg til skole, dagligvarebutikk og god offentlig kommunikasjon.

Det er rundt 500 meter til Volsdalsberga, et flott grøntområde med muligheter for sandvolleyball, fine sandstrender og badeplass. Fra Fjelltun er det gode turmuligheter rundt Akslafjellet langs Borgenes veg. Området på fjellet byr på godt oppmerkede områder og belyste løyper med kupert terreng og nydelig utsikt over Sunnmørsalpane helt frem mot Fjellstua. I tillegg finnes det monterte treningsapparat til bruk av alle som ønsker å nyte en treningsøkt i det fri.

Like så er det kort veg til Sunnmørshallen og Color Line Stadion. Her finner man et rikt utvalg av organiserte idretter, herunder fotball og klatring.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres hos Kiwi Nørvegata som ligger bare et steinkast unna. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort veg til Ålesund sentrum, hvor du har blant annet Kremmergaarden og Ålesund storsenter som byr på det meste du trenger. Her finnes blant annet et godt utvalg av spisesteder, apotek, dagligvareforretninger, vinmonopol og nisjebutikker.

Området har gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er kort veg til nærmeste busstopp, det er bokstavelig talt rett utenfor stuedøren. Her har man avganger mot sentrum, Moa, Ålesund Lufthavn og ellers korresponderende avganger videre. Fra boligen er det cirka 2-3 minutter til sentrum, 10 minutter til Moa og 15-20 minutter til Ålesund Lufthavn med bil.

Det er også kort veg til skoler og barnehage. Volsdalen barneskole ligger cirka 900 meter fra boligen og ferden går på asfalterte og merkede gangfelt. Til Kolvikbakken ungdomsskole er det cirka 600 meter, og til videregående skoler på Volsdalsberga og Fagerlia er det cirka 1 km. Borgundvegen barnehage ligger 500 meter unna og har avdelinger for 1-5 år. NTNU og NMK ( Norsk Maritimt Kompetansesenter) finnes i gangavstand fra videregående skole i Fagerlia.

Beskrivelse av bebyggelsen

På tomten er det oppført 3 boligblokker med til sammen 60 leiligheter. Området øvrig er bebygd med blokker, villabebyggelse og eneboliger.

Bygninger

Det er på tomten oppført en boligblokk med balkonger fra 1955. Boligblokken er utvendig renovert i 2011.

Byggemåte

Bygningen er fundamentert med betongsåler og med grunnmurer og yttervegger i støpt konstruksjon. Det ble i 2011 oppgradert utvendig fasader med tilhørende isolering. Yttertaket på blokken er konstruert med tresperrer og taktro og taket er videre tekket med decra stålpanner. Også dette ble rehabilitert i 2011, sammen med vinduene som ble oppgradert med energiglass og støydemping i tillegg til vedlikeholdsfrie karmer. Ytterdøren er brann- og lydklasifisert og er ny i 2011. Ny veranda fra 2011 har rekkverk med glassplater i herdet og frostet utførelse.

Boden på loftet har tregulv, tresperrer i skråhimling og nettingvegg.
Bodene i kjeller har støpte gulv og himlinger. Vegger med mur, trepanel og lettvegger.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

4.Etasje: Bta: 72 kvm, Bra: 65 kvm, P-rom: 65 kvm

Innhold

4.Etasje: Entre/gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, samt en bod på loftet på ca. 4 kvm.

Standard

Lekkert kjøkken med kjøkkeninnredning fra IKEA. Kjøkkenet var nytt i 2016 og har lyse glatte høyglansfronter og stålfarget plate på vegg over laminat benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin og stekeovn. Kjøkkenet har en stor kjøkkenøy med åtte skuffer og laminat benkeplate med integrert induksjonstopp. Takhengt vifte over øya. Ozo varmtvannsbereder 120l i det ene skapet. Samtidig som kjøkkenet ble pusset opp i 2016 ble veggen mellom stue og kjøkken åpnet opp, noe som gir en mye bedre romfølelse.

Badet har servantinnredning med et overskap med speildører, wc og dusjkabinett. Det er opplegg for vaskemaskin og avtrekksvifte i rommet. Badet ble sist pusset opp i 1999, men dusjkabinettet og baderomsinnredning var ny i 2016. Varmekabler i gulv.

Innvendige gulvflater i leiligheten er belagt med eikeparkett og laminat. Flis på badet. Parkett på stue/kjøkken og i entreen ble lagt i samme periode som kjøkkenet var nytt. Innvendige vegger er overflatebehandlet med malte strier og flater. Nye gipsplater på vegger stue/kjøkken i 2016. Flis på badet. Malte betonghimlinger.
Totalt sett fremstår leiligheten med svært tiltalende standard og med en praktisk planløsning.

Utstyr

- Røykvarsler og brannslukningsapparat i leiligheten
- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbrytere
- Port-telefon i leiligheten
- Opplegg for tv og internett
- Skyvedørsgarderober på begge soverom, henholdsvis fra Langlo og IKEA.

Oppvarming

Pipe i leiligheten, men ikke montert ildsted. Varmekabler bad. 2 nye panelovner 2016.

Parkering / Garasje

Asfaltert parkering syd for blokken hvor leiligheten disponerer 1 oppmerket parkeringsplass. Det er også oppmerkede parkeringsplasser til gjester.

Adkomst

Eiendommen ligger i Nørvegata, like øst for broa til Volsdalsberga og nord for innfartsvegen. Blokka ligger på høyre hånd når du kjører innover, rett nedenfor Esso Bensinstasjon

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig via private stikkledninger.
Offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest, datert 22.09.1955 - Boligblokk
Igangsettingstillatelse, datert 19.05.2010 - Rehabilitering av fasader
En kopi av disse følger vedlagt i salgsoppgaven.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 463 165,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 1 296 861,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

Reguleringsbestemmelser tilknyttet endret reguleringsplan for "ny" innfartsveg, parsell Nørvevika - Sørneset med tilstøtende områder, datert 19.11.1985 er gjeldende. Eiendommen er regulert til bolig.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 185,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: dekker kommunale avgifter, bygningsforsikring, foretningsfører, revisjon, kabel-tv og vedlikehold/vaktmester.


Strøm, ca kr 500 pr mnd.
Kommunale avgifter
Forsikring i / IF kr (polisenummer 13568)


Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto 2 dager innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Selger bruker leiligheten kun tidvis og estimerte strømutgifter ved normalt bruk er på ca 500 pr mnd.

Spesifikasjon av lån

Handelsbanken - 94897052835 Annuitet
Rentesats: 1,95% flytende
Restløpetid: 34 år og 8 mnd.
Restsaldo: 30.500.000,-
Andel av saldo: 504 000,- pr. 01.08.2017
Avdragsfrihet frem til 01.07.2022
I 2022 er fellesutgifter estimert til å øke med ca 1150 kr

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.