Klikk for galleri

Grefsen - Prosjekterte eneboliger (4 solgt) med stilig arkitektur og stor, solrik takterrasse med utsikt.

Grefsen - Prosjekterte eneboliger (4 solgt) med stilig arkitektur og stor, solrik takterrasse med utsikt.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Grefsen-Kjelsås

Bråtenalléen 29

Prisantydning12.200.000,- - 15.750.000,-Primærrom112m2 - 138m2Bruksareal112m2 - 144m2Soverom3Rom5
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Premiere Eiendomsmegling AS / Petter Løsåmoen

Selger/Utbygger

Opsahl Bolig AS

Betegnelse

Gnr. 73 Bnr. 785 i Oslo kommune

Byggeår

2021

Velkommen til Bråtenalléen 29 - 4 prosjekterte eneboliger

I meget attraktive omgivelser på Grefsen skal det nå bygges fire flotte eneboliger med høy standard og stilig arkitektur - tegnet av Skapa. Hver bolig får en solrik takterrasse med nydelig utsikt, og hagene får rikelig med boltreplass for de minste. I tillegg får hver bolig en parkeringsplass i felles garasjeanlegg med lader til elbil. Beliggenheten er upåklagelig, med kort gangavstand til det aller meste man trenger i hverdagen.

Boligene får smakfull innredning og tidsriktige løsninger av høy kvalitet, blant annet varme i alle gulv, balansert ventilasjon med varmegjenvinning, robotstøvsuger, kjøkken fra Kvik m.m. Det bygges to hustyper med tilnærmet lik planløsning. Over tre etasjer får du to stuer, en i åpen løsning med kjøkken, samt wc-rom, bad og tre store soverom og takterrasse. Den ene hustypen får i tillegg et ekstra bad og innvendig bod i huset.

Erfaringsmessig vet vi at de fleste ønsker å sette sitt personlige preg på boligen. Avhengig av hvor langt vi har kommet i byggeprosessen når avtale om kjøp inngås, kan det være mulighet for dette gjennom tilvalg mot pristillegg, såfremt de valgte materialer er av minst like god kvalitet som de beskrevne. Ta gjerne kontakt med megler for en hyggelig prat og ytterligere informasjon.

Kort fortalt
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års garanti.
- Ingen behov for oppgraderinger på mange år.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Balansert ventilasjon med høy varmegjenvinningseffekt.
- Flytt inn i et helt nytt hjem, der ingen har bodd før deg.
- Høy standard og moderne løsninger.
- Varme i alle gulv. Peis, robotstøvsuger og TV medfølger.
- Stor, lys stue med panoramavinduer.
- Parkeringsplass i garasje med ladeboks til el-bil.
- Solrik takterrasse på ca. 23 kvm. med utsikt.
- Solrik hage til hver bolig.
- Alle boligene får en kjellerstue.
- Det blir tre soverom i hver bolig.
- Ett soverom får egen balkong.
- Lavere kjøpsomkostninger.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et meget attraktivt og sentralt boligområde på Grefsen i Oslo. Området er et rolig og barnevennlig villaområde uten gjennomgangstrafikk. Fra eiendommen er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper og treningssenter. Det er også gangavstand til Grefsen flerbrukshall og kultursal. Videre byr Nydalen på et urbant, levende og meget moderne bydelssenter få minutters gange fra boligen.

Akerselva ligger også en kort rusletur unna. Langs elven kan man gå via Nydalen ned til sentrum, til turveier som fører innover Nordmarka og til Maridalsvannet. Like nedenfor sistnevnte ligger Brekkedammen/Stilla med populære friområder og idylliske badeplasser. Grefsen Tennisklubb ligger også kort vei fra boligen - et flott anlegg med syv baner.

I tillegg er det en kort kjøretur til alpinanlegg i Grefsenkleiva. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt, samt fjorden og hovedstaden som glitrer i det fjerne, har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Marked i Lillo Terrasse og Kiwi i Grefsenveien. Det er kort gangavstand Storo Storsenter som har et rikt og variert utvalg med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via bil og offentlig kommunikasjon.

Området har et godt kollektivtilbud via buss, trikk, T-bane, tog og flybuss. Trikk og tog ligger ca. 4-500 meter unna, og T-bane ligger ca. 7-800 meter unna. Nærmeste busstopp er Lillo Terrasse som ligger ca. 350 meter fra boligen. Med bil fra Grefsen tar det ca. 4 min til Storo, 7 min til Sagene, 8 min til Ullevål, 13 min til Oslo S og 32 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Grefsen barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det gangavstand til Morellbakken og Engebråten ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Andre utdanningstilbud.

Standard

Utbygger
Opsahl Bolig er en kvalitetsleverandør, kjent for sitt fokus på solide bygg som er ment for å vare i generasjoner. Opsahl Bolig leverer hus de er stolte av, med praktiske og energieffektive løsninger, tilpasset en moderne hverdag. Trivsel, høy kvalitet, ærlighet, respekt for kundene og godt faglig håndverk er kjennetegn som har fulgt bedriften de siste 20 årene.

Opsahl Bolig velger miljøvennlige løsninger. Den faglige kompetansen er perfeksjonert gjennom 20 år, og de håndterer hele prosessen fra kjøp av tomt, til du står med nøkkelen i hånden. Ved å velge et hjem fra Opsahl Bolig, er du sikret mot ubehagelige overraskelser - her er det kvalitet og kontroll i alle ledd!

Entré
Boligene får inngang i første etasje. Entreen får fliser på gulvet med lun gulvvarme, og veggene males to strøk i fargen Diskret. Taket males i fargen Bomull. Det medfølger gardeobeskap levert fra Kvik. Det leveres trapp mellom etasjene med tette eiketrinn, sømløst glassrekkverk og håndløper i eik tilpasset parketten. I andre etasje leveres det håndløper i eik, ikke glassrekkverk.

Stue
Alle boligene får stue og kjøkken i åpen løsning i første etasje - nydelige rom med enstavs eikeparkett og store, heldekkende vindusflater. Parketten blir type Khärs Eik Antium eller tilsvarende. Veggene males to strøk i den behagelige, tidsriktige fargen Diskret.

Rommet får en stemningsfull peisovn type Rais Viva L 160, og kjøkkenet får lekker innredning fra Kvik. Det leveres kjøkken, bad og garderobeinnredning til en samlet pris av 210.000,- kroner i hus A og B, og 200.000,- kroner i hus C og D. Kjøper kan fritt disponere postene etter eget ønske i tilvalgsprosessen. Standardlevereansen på kjøkkenet er god og det leveres med hvitevarer.

Takterrasse
Hver bolig får en flott takterrasse med glassrekkverk og nydelig utsikt. Solforholdene er upåklagelige, og det er god plass for grill, utemøbler med mer. I tillegg får boligene en lun, overbygd balkong med utgang fra et soverom andre etasje.

Kjellerstue
Boligene får en romslig kjellerstue, noe som gir litt ekstra spillerom for familien. Kjellerstuene får enstavs, hvitpigmentert eikeparkett på gulvet. I bolig A og B males veggene to strøk i fargen Smooth White, og i bolig C og D males de to strøk i fargen Diskret. Selv om stuene ligger i kjelleretasjen, vil de få store vinduer vendt ut mot hagen.

Bad/wc/vaskerom
Alle boligene får wc-rom i første etasje og bad i andre etasje. Hus A og B får i tillegg bad i kjelleretasjen. Wc-rommet plasseres praktisk i tilknytning til entreen og får fliser på gulvet med gulvvarme. Vegger og tak males to strøk i samme farge - Diskret. Boligene leveres med ti downlights fritt plassert i entré, bad eller på vaskerom.

Badene får fliser fra Bergersen Flis, på gulvet leveres det 30x30 og med 10x10 i dusjsonen, på veggene leveres 30x60. Flisene er av type LB Ekstra, og det kan velges farge fra seriens seks farger. Taket males to strøk i fargen Bomull. Det legges varmekabler i gulvet, det blir opplegg for vaskemaskin og det monteres veggmontert toalett. Innredningen leveres fra Kvik eller tilsvarende leverandør (se punktet for kjøkken).

Soverom og garderobe
Boligene får tre store soverom plassert i samme etasje - andre etasje. Rommene får enstavs, hvitpigmentert eikeparkett på gulvet, og veggene males to strøk i fargen Smooth White. Fra det ene soverommet er det utgang til en koselig balkong. Skap leveres fra samme budsjett som kjøkken og bad, og her har du selv mulighet til å være med å fordele postene. Ellers blir det god plass for lagrings i innvendig bod/garasjebod.

Bygninger

Området består i all hovedsak av villa- og småhusbebyggelse. På tomten står det i dag to hus, et skal rives og et skal beholdes. Det vil bli bygget fire nye eneboliger. Eiendommen vil bli seksjonert. Endelig eiendomsbetegnelse for den enkelte bolig vil fremkomme når seksjoneringen er tinglyst. Prosjektets adresse er ikke fastsatt. Adresse fastsettes av kommunen på et senere tidspunkt.

Byggemåte

Prosjektet er prosjektert etter gjeldende forskrifter på søknadstidspunktet, TEK 17.

Boligene blir oppført på grunnmur i passiv utførelse i Thermomur, eller plassbygget med isolerte støpte kjellergulv. Grunnmursplast og grunnmursisolasjon som avsluttes over terreng. Radonsperre i sålen under hele boligen. Tradisjonelle yttervegger iht. gjeldende krav. Innvendig side med gipsplate-kledning, utvendig side ubehandlet høvlet malmfuru bord/trepanel 22mm tykkelse. Yttertak iht. tegninger, kompaktløsning med papptekke. Rekkverk på takterrasse og balkongrekkverk leveres i glass - sømløst /stolpefritt eller tilsvarende. Leveres barnesikret med hensyn til spaltebredde og høyder. Trevinduer, balkongdører/skyvedører fra Nordan med trinnløs luftestilling, 3-lags lavenergiglass. Vinduer/balkongdører/ skyvedører leveres med utvendig - farge RAL 9006 og innvendig farge Elegant S7502-Y. Ytterdører i 230 cm. høyde leveres i glass med karmer i farge Elegant S7502-Y - tilsvarende Gilje ytterdør modell Gaia med frostet glass, eller tilsvarende.

Utvendig trapper leveres i betong grovstøpt med forskriftsmessig rekkverk. (som grovstøpt menes ikke-pussede overflater) Grunnmur og støttemurer/lyskasser som produseres i sprøytebetong leveres med pussede og plane/glatte overflater. Topp på trappevanger leveres med blikk. Det må derfor påregnes at synlige avslutninger, som f.eks. ender/avslutninger mot terreng og topp kan stedvis være ujevne og med støpesår. Dekke i garasje består av asfalt. Det leveres motorisert leddport/ garasjeport med dør i port til garasjeanlegg i stål/aluminium i Farge RAL 9006. Det medfølger en garasje/ port åpner per seksjon.

Innvending leveres det etasjeskillere av bjelkelag i tre og trinnlydsplater. Boligen leveres med elektrisk gulvvarme i alle rom. Gulvfliser på bad, bad/vaskerom og gang. Parkett Khärs Eik Antium- hvitpigmentert Matt lakk. Gulvlist i 12 cm bredde- rett utførelse- malt (grunnet) 2 strøk i samme farge som vegg. Dørkarmer innerdører monteres i smyg uten foring eller listverk malt i farge Elegant S7502-Y. Tak- og vindusbelistning leveres listefritt. I Innerdører fra Swedoor Unique eller tilsvarende har ekstra høyde 230 cm. og er malt - i farge Elegant S7502-Y. Dørvridere fra Formani Basics i farge matt sort eller tilsvarende. Skillevegger i tradisjonelt bindingsverk med isolasjon og gipsplatekledning. Dimensjoner avhenger av funksjon og tilpasninger. Trapper leveres i henhold til tegning til alle etasjer. Trapp med tette eiketrinn, sømløst glassrekkverk og eikehåndløper (eik tilpasset parkett). Plan 2 leveres ikke glassrekkverk, men håndløper i eik på vegg. Ved montering av listverk må synlige spikerhoder og sagsnitt påregnes. Med grunnet utførelse menes dekkende påsprøytet vannbasert maling, dette er ikke å anse som ferdigmalt.

Arealer og fordeling per etasje

Hus A og B
BTA: 174,7 kvm. Kjeller: 55,8 kvm. Plan 1: 58,6 kvm, Plan 2: 60,5 kvm.
BRA: 144,2 kvm. Kjeller: 46,8 kvm. Plan 1: 47,9 . Plan 2: 49,6 kvm.
P-ROM: 137,6 kvm. Kjeller: 40,2 kvm. Plan 1: 47,9 kvm. Plan 2: 49,6 kvm.
S-ROM: 6,6 kvm. Kjeller: 6,6 kvm.
I tillegg kommer 1 stk. parkeringsplass i felles garasje anlegg.

HUS C
BTA: 139,9 kvm. Kjeller: 21 kvm. Plan 1: 58,5 kvm. Plan 2: 60,4 kvm.
BRA: 112,4 kvm. Kjeller: 15 kvm. Plan 1: 47,9 kvm. Plan 2: 49,5 kvm.
P-ROM: 112,4 kvm. Kjeller: 15 kvm. Plan 1: 47,9 kvm. Plan 2: 49,5 kvm.
I tillegg kommer bod på 5 kvm. og 1 stk. parkeringsplass i felles garasje anlegg.

HUS D
BTA: 141,7 kvm. Kjeller: 18,4 kvm. Plan 1: 60,5 kvm. Plan 2: 62,8 kvm.
BRA: 113,7 kvm. Kjeller: 13,1 kvm. Plan 1: 49,3 kvm. Plan 2: 51,3 kvm.
P-ROM: 113,7 kvm. Kjeller: 13,1 kvm. Plan 1: 49,3 kvm. Plan 2: 51,3 kvm.
I tillegg kommer bod på 5 kvm. og 1 stk. parkeringsplasser i felles garasje anlegg.

Alle rom inngår i P-ROM bortsett fra innvendig bod og teknisk rom.

Innhold

Planløsning hus A og B
1. etasje: Entré, wc-rom, stue og kjøkken.
2. etasje: Trapperom, bad og 3 soverom.
Kjelleretasje: Trapperom, bad, bod, teknisk rom og kjellerstue.

Planløsning hus C og D
1. etasje: Entré, wc-rom, stue og kjøkken. 
2. etasje: Trapperom, bad og 3 soverom. 
Kjelleretasje: Teknisk rom under trappen, kjellerstue.
Annet: Bod i felles garasjeanlegg.

Elektroinstallasjoner

Det elektriske anlegget blir utført av autorisert installatør og leveres i henhold til NEK400. Anlegget leveres som skjult anlegg, men noen synlige føringer kan forekomme. Det vil bli utarbeidet elektrotegning som viser standard plassering av punkter i boligen. Alle stikkontakter leveres i type Elko med jording og barnesikring. Anlegget leveres trefaset og dimensjonert for elektrisk oppvarming. Det leveres kombiskap (svakstrøm og sterkstrøm) med overbelastningsvern (hovedsikring), jordfeilautomater, ringetransformator og dobbel stikkontakt i svakstrømsdel. Svakstrømsdel er ikke egnet for plassering av trådløs router grunnet signaldemping.

Brann- og røykvarslere i henhold til gjeldene forskrift for bolig. Varslerne er tilkoblet strømnettet og har batteribackup.

Det leveres ringeknapp med tilhørende ringeklokke til hovedinngangsdør. En utelampe av type Lindby Haven utendørs vegglampe, 2 lyskilder - 20 cm -rustfritt stål- eller tilsvarende ved inngangsdør, terrasse 1.etasje og ved evt. utgangsdør i kjeller. Det leveres lysarmatur på bod /teknisk rom i kjeller. Det leveres utvendig belysning/pullerter i rustfritt stål langs gangarealer og belysning Asker pullert 1311 fra Nordlys- rustfritt stål eller tilsvarende ved garasjeanlegg/port. Det leveres 10 downlights fritt plassert i gang/bad/vaskerom. Se også beskrivelse vedrørende oppvarming. Varmekabelanlegg leveres med elektronisk termostat.

Elektromateriell leveres i hvit utførelse som standard. Flere punkter, kurser, TV/datauttak, design og belysing kan leveres som tilvalg. Utvendig el-skap i tilknytning til boligen. Elbil-lader leveres 1 stk. pr hus montert i garasjeanlegg, kurs avhengig av kapasitet. Det legges trekkerør for kabler til TV, bredbånd og telefon frem til nærmeste stolpe/tilknytningspunkt ved vei. Avtale med leverandør opprettes av kjøper. Det leveres boks og trekkerør for TV/datauttak i stue plassert på kortvegg medfølgende TV av type Samsung 43 The Frame, illustrert på 3d illustrasjoner.

Sanitærinstallasjoner

Det monteres opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og ett opplegg for vaskemaskin i vaskerom. Det leveres 200 l. bereder for varmtvann, samt nødvendige fordelerskap. Toaletter: Hvit Vegghengt toalett fra Duravit Starck av type 3 Comfort vegghengt med skjult montering og softclose sete. Servant til bad og bad/vaskerom og toalett -se tegninger fra Kvik. For øvrig ett-greps blandebatterier til servanter og dusj av type: Tapwell Effe EF 071 servantbatteri m/ pop-up -farge matt sort eller tilsvarende Tapwell LES8300 takdusj Edition 2 - farge Matt sort eller tilsvarende. 1 stk. utekran med kaldt- og varmtvanns-tilkobling leveres til hver bolig og en med kaldtvann til utomhus på fellesarealer i tilknytning til garasjeanlegg/parkeringsplasser. Rørføringer må stedvis påregnes innkasset og med inspeksjonsluke der dette er påkrevd.

Oppvarming

Boligene får elektrisk oppvarming med gulvvarme i alle rom, og det monteres peisovn i stue/kjøkken. I tillegg monteres det balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Parkering / Garasje

Det tilhører en garasjeplass til hvert hus som fordeles av utbygger og det monteres en ladestasjon for elbil per bolig. 2 garasjeplasser og 2 p-plasser på terreng skal fungere som felles parkering og gjesteparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse av tomt/hage

Felles, eiet tomt på 2 066 kvm.

Hver seksjon har i henhold til vedtekter eksklusiv bruksrett til grøntareal som naturlig hører til sin seksjon. Dette gir husene en solrik hage og godt med tumleplass og blir seksjonert som tillegg til hver seksjon. Eksisterende trær og busker i tomtens ytterkant søkes beholdt. Det anlegges ellers ikke annen ny beplantning. Tomten leveres maskinplanert med stedlige masser, matjord og ferdigplen. Det som på situasjonskartet er vist som vei- og gangarealer leveres med singel. Utomhusplanen i vedtektene er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

- 1911/202-1/105 - Bestemmelse om gjerde fra: 21.04.1911. 
Forbud mot generende bedrift, med flere bestemmelser.
- 1930/901588-1/105 - Elektriske kraftlinjer fra: 04.09.1930.
Rettighetshaver: GLOMMEN TRESLIPERI
Megler finner ikke servitutten.
- 1958/6075-1/105 - Erklæring/avtale fra: 04.06.1958 
Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
- 1964/15874-1/105 - Bestemmelse om veg fra: 30.11.1964 
Bestemmelse om veiens bredde. Veiene, Bråtenaleen og Kapellveien er godkjent i sin nåværende bredde. Dersom kommunen vil utvide veien må man vederlagsfritt avstå grunn til kommunen. Eier plikter å sette vei, fortau og gjerde i stand etter bestemmelser.
- 1965/11377-1/105 - Best. om vann/kloakkledning fra: 24.08.1965
Bestemmelser vedrørende overvannsledninger.
- 1986/27911-1/105 - Bestemmelse om vannledning fra: 09.05.1986 
Regler vedørende stikkledninger for husene som står på tomten.
- 2021/168298-1/200 - Bestemmelse om veg fra: 10.02.2021
Bråtenalleen godkjennes i sin nåværende bredde. Eier forplikter seg til å vederlagsfritt avstå grunn til kommunen med nødvendig veigrunn med en bredde på inntil 10 meter, dersom dette skulle bli aktuelt. Eier må også stå for opparbeidelse og kostnaden. I teorien betyr dette at 3 av husene vil miste litt av hagen sin dersom veien skulle få større bredde.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei. Boligene vil bli tilknyttet offentlig ledningsnett. Private stikkledninger med felles vedlikeholdsansvar for fellesledninger.

Overvann og vann fra innvendig nedløp dreneres til fordrøyningsmagasin. Ved ferdigstillelse vil eiendommen inneholde ulike løsninger for håndtering av overvann. Dette kan være fordrøyningmagasiner, stein-fyllinger eller dreneringsrør. Det vil også legges ulike trekkerør for strøm og annen infrastruktur. Det må derfor ikke graves på tomt/hage uten å sjekke hvor dette er plassert.

Vann og avløpstrasé prosjekteres av rørlegger og legges forskriftsmessig frem til nærmeste tilknytningspunkt for offentlig vann og avløp. Der terrenget eller dybde på kjeller vanskeliggjør tilstrekkelig selvfall mot hovedledning, må pumpe for vann og avløp påregnes. Utgifter til drift og vedlikehold av pumpeanlegg betales av sameiet.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest så snart det kan la seg gjennomføre. Kjøper godtar overtagelse ved fremvisning av brukstillatelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området er hovedsakelig regulert til boligformål, eksisterende iht. ny kommuneplan. Området er omfattet av kommuneplanen 2019, Oslo mot 2030, smart, trygg og grønn.

Reguleringsplan S-4220, fra 2006 -  Småhusplanen. Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for en utvikling i planområdet med
bebyggelse med småhuskarakter, og å opprettholde og styrke småhusområdenes kvaliteter.
Reguleringsplan S-675 - Regulering av Bråtenalleen samt Tonsenveien fra Kjelsåsveien til Lofthusveien, Oslo. Tomtegrensen går til ca. midt i veien.

Pågående byggesaker:
Kapellveien 41 - nabo har sendt nabovarsel for utvidelse av sin terrasse. Det er nabo i Nord.
Bråtenalléen 21 C - Bruksendring av del av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel med fasadeendring.
Bjerkealléen 55 - Oppføring av garasje, forlengelse av støttemur og etablering av ny avkjørsel.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Sameiebrøk blir 1/5 på hver bolig. Selger overtar ansvar for kostnader til usolgte enheter.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter.

Faste, løpende kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader. Det vil ikke bli lagt opp til fellesutgifter.
Kjøper må derfor påregne kostnader til:
- Det vil bli lagt trekkerør for kabel-TV/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.
- I følge Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.
- Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 15.000,- pr. husstand(stipulert).
- Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.
- Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten vil utgjøre, men basert på eiendommens verdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper innbetaler 10% av kjøpesummen ved signering av kjøpekontrakt/innen fem virkedager etter kontraktsignering. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Beløpet skal tjene som kjøpers sikkerhet etter bustadoppføringsloven § 46 annet ledd, og kjøper vil ikke ha råderett over beløpet. Rentene på innbetalingen vil tilfalle kjøperen. Beløpet avregnes mot restkjøpesummen i forbindelse med overtagelse og innbetaling av kjøpers sluttoppgjør.

Utbygger kan også stille forskuddsgaranti etter § 47 for innbetalingen, og beløpet kan da fritt disponeres av selgeren. Kjøper vil få skriftlig varsel dersom utbygger velger å stille § 47-garanti for innbetalingen. Rest kjøpesum og omkostninger overføres før overtagelse. Utbygger tar forbehold om å kunne stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret i perioden fra overtagelse til overskjøting.

Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Foruten avtalt kjøpesum (prisantydning) betales følgene omkostninger i tillegg til kjøpesummen:

- Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomteverdi. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr. 5.000.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr. 125.000,- pr. bolig.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 199,50,-.

Sum omkostninger: kr. 126.369,50,-

Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger:
Hus A og B: kr. 15.876.369,50,-
Hus C: 12.626.369,50,-
Hus D: 12.326.369,50,-


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at Statens Kartverk godkjenner tomteverdien som blir avgiftsgrunnlaget for dokumentavgift. Kjøper tar over ansvaret for avgiftsgrunnlaget og kan ikke kreve at selger skal holdes ansvarlig for godkjenning av beløpet. Det er lik sameieandel for hver bolig selv om BRA er ulik.

Annen nyttig informasjon

Det kan leveres andre materialer og standard mot pristillegg, såfremt de valgte materialer er av minst like god kvalitet som de beskrevne- i henhold til bustadsoppføringsloven.

Det vil utarbeides tilvalgslister for boligen som vil inneholde mulighet for oppgradering /utvidelse av sanitæranlegg, el-punkter og endrede valg av overflatematerialer.

Boligen leveres ryddet og bygge-rengjort. Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er vasket.

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr. 100.000,-. Eventuell endring krever utbyggers samtykke.

Panelovner, dusjvegger, badekar, møbler medfølger ikke boligen. Det leveres ikke lamper utover det som er beskrevet under pkt. elektroinstallasjoner.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter på lik linje med eier. Merk at alle rom i underetasjen ikke nødvendigvis tilfredsstiller krav for varig oppholdsrom.

Konsesjon / Odel

Kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Planlagt overtakelse er ca. 12-15 måneder etter byggestart. Utbygger tar forbehold om igangsettingstillatelse og minimum 2 solgte enheter før byggestart. Dersom byggestart ikke er igangsatt innen 01.10.2021 har kjøper rett til å trekke seg kostnadsfritt fra handelen.

Selger skal med ca. 3 måneders varsel angi antatt periode for overtakelse innenfor et tidsintervall på ca. 30 dager. Perioden gjelder ikke som bindende og dagmulktsbelagt frist. Endelig tidspunkt for overtakelse (dato og klokkeslett) vil bli gitt med ca. 30 dagers varsel. Kopi av varselet sendes meglerforetaket. Dette tidspunktet vil være en dagmulktsbelagt frist i henhold til bustadoppføringslova.

Selgers forbehold

Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og Takflater.

Hovedforsyning av strøm til boligen/boligene vil medføre påkrevet felles fordelingsskap fra nettleverandør i tillegg til utvendige el-hovedskap pr. hus. Plassering av felles utvendig fordelingsskap tilstrebes mest fordelaktig, men kan i enkelte tilfeller tilfalle en av seksjonene. Fordelingsskapet vil i så fall plassers inntil tomtegrense eller annet egnet sted.

Prosjekter selges i enkelte tilfeller før all nødvendig detaljprosjektering er klart. Det skal før oppstart prosjekteres for brann/lyd, rømning og energiberegninger samt annen nødvendig tilpasning iht. gjeldene lovverk og standarder. Det kan derfor være avvik fra rammetegninger ift. endelig utførelse. Arealer og planløsning kan i visse tilfeller måtte endres for å imøtekomme de endelige kravene og vil således presenteres kjøpere i prosessen underveis.

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt og arkitekttegninger kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen.
Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen. Dette gjelder også angitt terreng, selger forbeholder seg retten til å prosjektere dette innenfor gitte godkjenninger fra kommunen.

Vegger leveres sparklet, grunnet og malt (farge -se overflateskjema) med to strøk etter NS 3420. Enkelte småmerker, rifter o.l. kan forekomme. Listverk, trapper og utvendig kledning leveres ferdig beiset fra leverandøren. Lister kan ha synlige spikerhull og skjæresnitt, overmales ikke.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges med prisantydning, ikke fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig. Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.